Merkez Yüreğir İlçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi'nde geçen 30 Temmuz'da meydana gelen olayda, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden Denetimli Serbestlik Yasası'nda yapılan değişiklikten yararlanıp tahliye olay Cemil Yıldız, oto yıkama yağlama servisi çalıştıran Müjdat Canlı ile karşılaştı. Aralarında, 'polise ihbar etme' nedeniyle çıkan kavgada Müjdat Canlı, belinde taşıdığı ruhsatsız tabancayla ateş edip Yıldız'ı öldürdü.

Olaydan sonra suç aleti tabancayla yakalanan Müjdat Canlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken gazetecilere, "Vatana, millete hayrı olmayan bir insandı. Pişman değilim" dedi. Nöbetçi 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Canlı hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ayrıca, yaralının hastaneye taşınmasına yardımcı olurken kemerinden düşen silahı emniyet güçlerine vermeyip, sakladığı iddia edilen 19 yaşındaki Yakup Demir ile 39 yaşındaki Haydar Akbalık hakkında da 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası istendi.

'KÜFREDEREK SİLAH ÇEKTİ'

9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanmasına başlanan sanık Canlı, öldürdüğü Cemil Yıldız'ı "İşyerimin önünde uyuşturucu satıyor" diye polise ihbarda bulunduğu için aralarında husumet oluştuğunu ileri sürdü. Amacının öldürmek olmadığını söyleyen Canlı, olay anını şöyle anlattı:

"Yolda karşılaşınca 'Neden buralarda geziyorsun?' diyerek bana hakaret etti. Kendisini uyardım. Bu kez de göğsüme yumruk vurdu. Ardından da küfrederek silah çekti. Ancak silah patlamadı. Ben sol elimle silahlı elini tuttum. Sağ elimle de kendi silanımla ateş ettim."

ANNEDEN 'AZMETTİRME' ŞÜPHESİ

Tutuksuz diğer sanıklar da amaçlarının suç delillerini gizlemek olmadığını savunup, "Biz silah ortalıkta kalmasın diye kaldırdık. Sonra da polise teslim ettik" dedi.

Tutuklu sanığın yalan söylediğini ileri süren, ölen kişinin yıllar önce babasından boşanmış annesi Güler Pören ise, "Benim oğlum uyuşturucu kullanıyordu ama satmıyordu. Sanıkla oğlum arasında bir husumet de yoktu. Sanığı bir başkası azmettirmiş olabilir" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.



MKA(OA/COŞ)