Sinop'un Boyabat İlçesi'nde TIR üzerinde bağlı olmayan iş makinasının üzerine düştüğü otomobilde ölen 7 kişinin kimlik tespiti, dayıları Mahmut Emin Erdoğan tarafından yapıldı. Polis ve jandarma kayıtlarında otomobil sürücüsü Orhan Kemal Yayla'nın eşi Derya Yayla'nın da hayatını kaybedenler arasında olduğunun belirtilmesine rağmen, dayı Erdoğan yaptığı teşhiste bir hatayı önledi. Hayatını kaybedenin Derya Yayla değil, sürücünün 23 yaşındaki kız kardeşi Cemile Yayla olduğunu söyledi.

Derya Yayla'nın 8 aylık hamile olduğu için evde istirahat ettiği, o nedenle otomobilde bulunmadığı ortaya çıktı.

Boyabat Başsavcısı Mahmut Arslan da, kimliklerde bir karışıklık olduğunu ifade ederek, "İsimler de bir karışıklık olmuş. Hayatını kaybeden Derya değil Cemile Yayla. Dayısı teşhis etmiştir" dedi.

8 AYLIK HAMİLE OLDUĞU İÇİN SÖYLEYEMEDİLER

Derya Yayla'nın kazanın ardından yakınları tarafından Durağan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. 8 aylık hamile olan genç kadının, kazadan henüz haberi olmadığı bu nedenle kontrol amacıyla hastanede tutulduğu dile getirildi.

CEZAEVİNDEKİ BABALARINI ZİYARETE GİDİYORLARDI, GERİYE SADECE O KALDI

Sinop'un Durağan İlçesi'nde oturan ve kazada hayatını kaybeden otomobil sürücüsü Orhan Kemal Yayla'nın annesi Elmas Yayla, kız kardeşleri Cemile Yayla, Tülay Türkmen, ablası Nilüfer Tekiner, yeğenleri Yağmur Türkmen ve Tuğçe Tekiner'in, 10 yıl önce ailevi nedenlerden dolayı tartıştığı öz kardeşi Ali Osman Yayla'yı öldürdüğü için Boyabat'ta cezaevinde olan 58 yaşındaki babaları Cemal Yayla'yı ziyarete gittikleri belirtildi.

Cezaevi yolunda meydana gelen kazada bir aileden geriye kimse kalmadı. Sadece cezaevinde bulunan baba Yayla ile otomobil sürücüsü Orhan Kemal Yayla'nın eşi Derya Yayla'nın kaldığı ifade edildi.



DHA(İS/AAA) (FOTOĞRAF)