Zeynep Öksüm'ün cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurmu'na gönderildi.

İddiaya göre Zeynep Öksüm'ü ölüme götüren süreç, Ölüdeniz'de bir otelde aşçı olarak çalışan eşi Durmuş Öksüm'ü aldatmasıyla başladı. Zeynep Öksüm, eşi Durmuş Öksüm ile arasının açılması üzerine bir süre önce oğlu 6 yaşındaki B.'yi kayınpederinin evine bıraktı. Eşinin kendisini aldattığından şüphelenen Durmuş Öksüm, iddiaya göre geçen pazartesi günü Zeynep Öksüm'ün sosyal paylaşım sitesi 'facebook' üzerinden başka erkeklerle yazıştığını tespit etti. Eşinin cep telefonunu kontrol ederek konuşmayı teyit eden Durmuş Öksüm, Zeynep Öksüm'den kendisine olanları anlatmasını istedi. Ancak eşinin açıklama yapmaması üzerine ikili arasında kavga çıktı.

CEP TELEFONUNA EL KOYDU, İNTERNETİ KAPATTI

Kavganın ardından geçen çarşamba günü Durmuş Öksüm, Zeynep Öksüm'e ait cep telefonuna el koydu, bilgisayara ait internet bağlantısını da kesti. Zeynep Öksüm, dün öğle saatlerinde eşini arayarak, "Eve gel seni biriyle tanıştıracağım" diyerek telefonu kapattı.

SALONDA NOT BULDU

İşinden izin alarak eve giden Durmuş Öksüm, içeri girdiğinde kimseyi bulamadı. Bir süre ne olduğunu anlamaya çalışan Öksüm, daha sonra salona bırakılan bir not buldu. 'Seni aldattım, çok pişmanım, kendimi öldüreceğim' yazılı notu okuyan Durmuş Öksüm, Günlükbaşı Polis Merkezi'ne giderek kayıp ihbarında bulundu ve eşinin intihar etmiş olabileceğini söyledi. Bunun üzerine polis Zeynep Öksüm'ü bulmak için arama başlattı. Saat 20.00 sıralarında Öksüm'ün cesedi, Fethiye Kalesi yanındaki ormanlık alanda çevredekiler tarafından bulundu.

İhbar üzerine bölgeye giden polis, Zeynep Öksüm'ün sırt bölgesi ve alnında darbe izleri tespit etti. Öksüm'ün cesedinin hemen yanındaki ağaçta da kan izlerine rastlandı. Ayakkabıları çıkmış halde bulunan Öksüm'ün yanı başında ise şarap şişesi bulundu. Cesedin yanında ikinci bir kişiye ait ayak izi bulamayan polis, Zeynep Öksüm'ün intihar etmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Fethiye Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Zeynep Öksüm'ün cesedi, Fethiye Devlet Hastanesi Morgu'na getirildi. Durmuş Öksüm ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Burada el yazısı, bırakılan nottaki yazıyla karşılaştırılan Durmuş Öksüm, daha sonra cesedi teşhis için morga götürüldü. Eşi tarafından teşhis edilen Zeynep Öksüm'ün cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Durmuş Öksüm ise serbest bırakıldı.