"Nefret Suçu"nun hedefi olan grupların, ülkeden ülkeye değştiğine işaret eden Şensever, "Yaptığımız incelemelerde bizim Kuzey Amerika dahil diğer ülkelerde de aşağı-yukarı hedef alınan gruplara yönelik saldırı oranları Türkiye ile çok farklılık göstermiyor. Etnik köken ve ırk, ulusal kimlik, cinsiyet kimlikleri, cinsel yönelim, din ve inanç, siyasal eğilimler, bedensel ve zihinsel engellilik, sağlık durumu, toplumsal statü gibi 'Nefret Suçu' hedefi olan gruplar söz konusu oluyor" diye konuştu.


KAMPANYANIN 2 TEMEL HEDEFİ VAR


Şensever, "Nefret Suçları"nın insan haklarına ve hukuka dayalı bir şekilde ele alınabilmesi için "Nefret Suçları Yasası"na acilen ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, "AGİT katılımcısı 56 ülkeden 34'ünde nefret suçlarına ilişkin yasal düzenlemeler mevcuttur. Türkiye de ise böyle bir düzenleme mevcut değil" dedi.


Kampanyaya ilişkin planlarını da anlatan Şensever, "'Nefret Suçları Yasası İstiyorum' imza kampanyası, yapılmasını istediğimiz yasal düzenlemeye dair taslak hazılanıp, meclis ve kamu kurumlarına sunulması. Kısaca belirtmek gerekirse, kampanyanın 2 temel hedefi var. 'Nefret Suçları'na ilişkin yasal düzenlemenin meclisin gündemine taşınması ve kamuoyunda nefret suçlarına ilişkin yasal düzenlemelerin gerekli olduğuna dair bir farkındalık yaratılması. Bu hedefler doğrultusunda planlanan faaliyet takvimi de şöyle; Şubat'ta yasa taslağının ilk versiyonu elimizde olacak. Nisan'da yasa taslağını gözden geçirmiş olacağız ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gibi çeşitli uluslararası kuruluşların görüşünü alacağız, Haziran'da da taslağı meclis ve ilgili bakanlıklara sunacağız" diye konuştu.


(BB)