Alanya'da restoranda garson olarak çalışan Niyazi Uygun, 28 Aralık 2011'de Gazipaşa İlçesi'ndeki evine gitmek için 07 NCV 28 plakalı motosikletiyle yola çıktı. Uygun, saat 03.00 sıralarında Alanya- Gazipaşa Karayolu'nun 10'uncu kilometresinde pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Niyazi Uygun'un eve gelmemesi üzerine eşi Ayşe Uygun, saat 04.30 sıralarında Alanya'daki yakınlarına haber verdi. Yol boyunca Uygun'u arayanlar, Aydap mevkiinde cesedini buldu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede Uygun'a av tüfeğiyle 2 el ateş edildiğini belirledi. Uygun'un, vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden saçmalar nedeniyle yaşamını yitirdiği saptandı.

Olaydan 146 gün sonra yakalanan ve sorgularında suçlarını itiraf eden Muzaffer D. ile Halil Ö., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından 'kasten adam öldürme' ve 'yağma' suçlarından tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Antalya İl Jandarma ve Alanya İlçe Jandarma komutanlıkları ile Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalanan şüphelilerden Muzaffer D.'nin cinayetin ardından Uygun'un cüzdanından aldıkları 1000 liranın bir kısmıyla borcunu ödediği, suç ortağı Halil Ö.'nün ise olaydan 2 gün sonra yılbaşı gecesi nişanlısına hediye etmek üzere tek taş pırlanta yüzük aldığını itiraf ettikleri kaydedildi.

Halil Ö. ifadesinde, Niyazi Uygun'un motosikletiyle karşıdan gelirken selektör yaptığını, bu yüzden tartıştıklarını, kavganın büyümesi üzerine öldürdüklerini söylemişti.