Finike Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında konuşan Belediye Başkanı AK Parti'li Nail Dülgeroğlu, kamuoyuna yansıyan eleştiriler nedeniyle 24'üncü Finike Festivali programının değiştirildiğini açıkladı. Dülgeroğlu, festivalin son gününde sahneye çıkması planlanan Sibel Can'ın konser maliyetinin 160 bin TL olması nedeniyle muhalif meclis üyelerinin eleştirilerde bulunduklarını hatırlattı. Dülgeroğlu, "Konu gazeteci arkadaşlarımızın yaptığı haberlerle ulusal gündeme taşındı. Magazin basını konuyla yakından ilgilendi. Tartışmalar iyice büyüdü. Halkın bu görüşlerine itibar etme zorunluluğu ortaya çıktı. Bu nedenle Sibel Can'ın 24'üncü Finike Festivali'ne getirtilmesi düşüncesinden vazgeçtik" dedi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'na denk gelen 1 Temmuz tarihinde konser vermesi planlanan Sibel Can yerine hangi sanatçının getirtilmesinin uygun olacağı konusunda meclis üyelerinden görüş isteyen Başkan Dülgeroğlu, şöyle konuştu:

"Finikeliler her şeyin en iyisine layık. Festival kalitesinin devam ettirilmesi önemli. Bütçemiz uygun olsa Madonna'yı bile getirtirim. Sibel Can konseri nedeniyle hak etmediğimiz eleştiri ortamı oluştu. Yaptığımız araştırmalara göre 1 Temmuz günü programı müsait olan iki sanatçı var. Birisi Rafet El Roman, diğeri de Yıldız Tilbe. Her ikisinin de maliyeti 45-5 0 bin TL olacak. Meclis ve Festival İhale Komisyonu hangi sanatçıyı uygun görüyorsa, onu getirtelim."

Nail Dülgeroğlu'nun değerlendirmeleri sonrasında söz alan DP'li meclis Üyesi Murat Subaşı, alınan karardan vazgeçilmesini doğru bulmadığını söyledi. Haziran Ayı Meclis Toplantısı'nda Sibel Can'ın konser maliyetinin yüksek olduğunu belirten MHP'li Meclis Üyesi Ertürk Yazar ise sergiledikleri düşüncenin arkasında durduklarını belirtti.

Festival için oluşturulan ihale komisyonunun, 24'üncü Finike Festivali programında konser verecek olan Yusuf Güney ile Rafet El Roman'ın ses renginin birbirlerine yakın olması ve geçmişte birlikte düet yapmalarını da dikkate alarak Yıldız Tilbe'de karar kılacağı öğrenildi.