İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, yaklaşık 1.5 yıl önce sokakta uyuşturucu satan bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmada, şebeke lideri olduğu öne sürülen İrfan T. ve çok sayıda şüpheli izlendi. Çalışmaların neticelenmesinin ardından polis geçtiğimiz cuma günü şebekeye operasyon düzenledi. Bağcılar Zeytinburnu, Bahçelievler, Ataşehir, Güngören, Küçükçekmece ilçeleri ile Ankara, Kocaeli, Erzurum, Antalya ve Giresun illerinde düzenlenen operasyonla 2’si çocuk 39 kişi gözaltına alındı.

199 KİLO 581 GRAM ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda yapılan aramalarda, 199 kilo 581 gram esrar ele geçirilirken, 247 adet ecstacy hap, 28 kök Hint keneviri, hint keneviri tohumları, 11,63 gram bonzai ve 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu yapımında kullanılan dişi hint keneviri yetiştirmek için hazırlanan bir sera düzeneğine de el konuldu.

OPERASYONLAR AN BE AN POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI

İstanbul Narkotik polisinin gerçekleştirdiği o operasyonun görüntüleri polis kameralarına an be an yansıdı. Görüntülerde, sabaha karşı özel harekatın zırhlı aracı eşliğinde adreslere gidilmesi, bir adrese yapılan operasyon, koçbaşı ile kapının kırılması yer aldı.

NARKOTİK KÖPEKLERİ DE ARAMALARA KATILDI

Yapılan aramalara 4 narkotik köpeği katılırken, görüntülerde, “Panzer" adlı narkotik köpeğinin arama anları da yer aldı. Ekiplerle adrese giren narkotik köpeğinin bir dolap önünde aramalara yardımcı olması görülürken, daha sonra köpeğin bir koltuk üzerinde tepki vermesi de kameralara yansıyan görüntüler arasında yer alıyor.

SERA VA KURUP SAKSILARDA KENEVİR YETİŞTİRMİŞLER

Kameralara yansıyan en ilginç görüntü olarak, Bağcılar’da bir evde sasılarda yetiştirilen dişi hint kenevirlerinin görüntüleri yer alıyor. Tarık D. ve Kayhan D.’nin evlerinde kurdukları sera sistemi sayesinde yetiştirdikleri hint kenevirlerinin görüntüleri kameraya yansırken, görüntülerde evlerde bulunan diğer uyuşturucularda yer alıyor. Ayrıcı polisin çektiği görüntüler arasında zanlıların emniyetten çıkışı da yer alıyor. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edilirken, 2’si çocuk 39 şüpheliden 1’i çocuk 23’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.