Olay, 18 Mayıs Cuma günü saat 11.00 sıralarında Karacabey Devlet Hastanesi B Blok’ta meydana geldi. Randevusu olmadığı halde polikliniğe giren Hasan G. dilindeki yara nedeniyle sıra beklemeden muayene olmak istedi. İddiaya göre, Diş Hekimi Gülşah Yılmaz’dan sırada bekleyen hastaların rızası olmadan muayene olamayacağı cevabını aldı. ‘Ne olacak 5 dakika baksan!’ diye bağıran Hasan G, diş hekimi Yılmaz’ın bileğini sıkarak ittirdi. Olayın ardından Hasan G., Yılmaz’ın şikayeti üzerine polis tarafından göz altına alındı. İfadesi alınan Hasan G. serbest bırakılırken, bileğinde ödem oluştuğu belirtilen diş hekimi Gülşah Yılmaz’a 3 günlük iş görmez raporu verildi.

Gülşah Yılmaz, hastalar sırada beklerken randevusuz bir şekilde başkalarının hakkını gasp ederek muayene yapmasına olanak bulunmadığını söyledi.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: ’ŞİDDETLE KINIYORUM’

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Karacabey’de diş hekiminin bir hasta tarafından tartaklanmasını şiddetle kınadığını söyledi. Akan, yaptığı açıklamada, Karacabey’de bir diş hekiminin randevusuz muayene olmak isteyen hastanın saldırısına uğramasının adli makamlara intikal ettirildiğini kaydetti. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydeden Akan, ’Hekim arkadaşımıza gereken hukuki desteği vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Saldırıyı şiddetle kınıyorum’ diye konuştu.

Diş Hekimleri Odası Bursa Şube Başkanı Emel Eroğlu Coşkun da bugün yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Eroğlu, “Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda bu ne ilktir ne de son olacaktır. Hatta bu gidişle, gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde sağlık çalışanları bu tür saldırılara daha çok maruz kalacaklardır” dedi.