Tutuklular arasında yaşanan tecavüz, taciz ve işkence iddialarıyla gündeme gelen Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi'ni milletvekillerinden oluşan 5 kişilik CHP heyeti ziyaret edip, yetkililerle görüştü. 

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Malatya Milletvekili Veli Aybaba, İstanbul Milletvekili Melda Onur, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Adana Milletvekili Ümit Özgümüş'ten oluşan heyete merkez Çukurova İlçe Belediyesi Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan eşlik etti. Heyetin iddialarla ilgili görüştüğü cezaevi yönetiminden, bilgi aldığı öğrenildi. Ayrıca Cumhuriyet Savcısı ile de görüşen heyetin, ardından İnsan Hakları Derneği'ni ziyaret ettiği belirtildi.

'ÖNLEM ALINMADIĞI GÖRÜLÜYOR'

Cezaevinde incelemelerde bulunan heyette yer alan CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, geçen yıl temmuz ayında ortaya atılan ve savcılığa gönderilen dosyayla ilgili gerekenlerin yapılmadığının ortaya çıktığını söyledi. Mersin'de çocuklarla ilgilinen dernek temsilcileriyle görüştüğünü aktaran Özgümüş, "Mersin'de İHD yetkilileriyle konuştuktan sonra cezaevine gidip savcı ve yetkililerle görüştük. Cezaevini dolaştık. Geçen yıl ortaya atılan iddialarla ilgili önlem alınmadığı, bu işin üzerine yeterince gidilmediği görülüyor, anlaşılıyor. 'Taş atan çocuklar' olarak bilinen çocukların adli suçluların arasına atıldığı anlaşılıyor. Geçen yıl ortaya atılan iddialarla ilgili önlemler alınsaydı bu olaylar olmazdı. Yaptığımız incelemeyle ilgili rapor hazırlayıp önce kendi genel merkezimize ileteceğiz. Ardından da Adalet Bakanlığı'na sunacağız." diye konuştu.


YB(BK/AAA)