Ali AKSOYER/İSTANBUL, İZMİR’de yaşayan iki mağduru kendilerini polis olarak tanıtarak yaklaşık 65 bin liralık dolandırdıkları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasında bulunan Halis K.’nın daha önceden benzer 5 farklı olaydan polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı.


İzmir’de polise başvuran işadamı Y.S. ile işadamı Y.O. telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından dolandırıldıklarını söyledi. İşadamlarına telefon eden kişinin kendisini Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çalışan başkomiser olarak tanıtarak “Terör örgütü sizin kimlik bilgilenirizi ve banka hesap numaralarınızı kullanıyor. Onları yakalamak için çalışıyoruz. Ancak sizin de yardımcı olmanız lazım. Banka hesabınıza para yatırmanız gerekiyor. Yatırdığınız parayı operasyon bittiğinde örtülü ödenekten geri alacaksınız” dediği belirtildi.


Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada zanlıların kurbanlarına verdikleri hesap numaralarının İstanbul’da bir banka şubesinde açıldığı tespit edildi. Bunun üzerine yürütülen soruşturmada güven timleri parayı bankaya çekmeye gelen Yüksel Ş.(42), Nihat K.(48), Salih Y.(47), Halis K.(45)’yı gözaltına aldı. Zanlılar poliste verdikleri ifadelerinde dolandırıcılıktan haberleri olmadığını sadece parayı çekmeye geldiklerini söyledi. Zanlılar arasında bulunan Halis K.’nın daha önceden telefonla dolandırıcılık yaptığı iddasıyla 5 kez gözaltına alındığı belitildi.


Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü mağdurlara telefon eden ve kendisine polis olarak tanıtan kişinin Şanlı Urfa’dan aradığının tespit edildiğini yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söylediler.


AA (MK) (FOTOĞRAF)