İl Emniyet Müdürlüğü, belde merkezinde altında dükkan bulunan 2 katlı eski binada hizmet veren polis karakolu için, AB standatlarında yeni bir bina yapmaya karar verdi. Emniyet, binanın yapımı için belediyeden yer talebinde bulundu. Belediyenin yer tahsisinin gecikmesi üzerine polis karakolu kapatıldı. Beldeye ise yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Kilimli Beldesi'nde bulunan polis karakolunun hizmet vereceği, polis ekiplerinin de beldede devriye gezmesi kararlaştırıldı.

Belde sakinleri, yeni bina yapılmadan polis karakolunun kapatılmasına tepki gösterdi. Tabelası sökülen karakol binasının önünde toplanarak Türk bayrağı açan yaklaşık 200 kişi, yer tahsisinde bulunmaması nedeniyle belediyeye de tepki gösterdi. Davul- zurna eşliğinde, 'Karakolumuzu geri istiyoruz', 'Çatalağzı uyuma polisine sahip çık', 'Çatalağzı burada polis nerede' sloganları atan kalabalık, tepkilerini dile getirdi. Basın açıklamasını okuyan belde sakinlerinden Kerem Güneş, asayişin sağlanması adına polis merkezinin gerekli olduğunu söyledi. İnsanların kendini güvensiz hissettiklerini belirten Güneş, "Emniyet yetkilileri, 'Yer tahsis edildiği taktirde 6 ay içinde karakolu tekrar hizmete sokarız' dedi. Yeni karakol binası yapılmadan mevcut karakolu elimizden aldılar" dedi.

Emekli işçi 56 yaşındaki Ali Güneş ise kendi arazisini gerekirse karakol yapılması için bağışlamaya hazır olduğunu belirtti. Güneş, "Ben her şeyimle feda ediyorum. Buradan niye gidiyor polisler? Bizim can güvenliğimiz ne olacak? Hırsızlık artar, başka olaylar artar. Burası bu kadar sahipsiz mi?" diye konuştu. Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Çatalağzı Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Alim ise belediyeye ait bir arazinin Emniyet'e tahsis edilmesi için belediye meclisinde karar aldıklarını, yeni karakol binasının kısa sürede yapılacağını söyledi.



GG(EE/BT)