Muğla İl Emniyeti’nde görevli polis memuru H.Ö. 2011 yılında depresyon tanısıyla, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne yatarak 10 gün süreyle tedavi gördü. Daha sonra belirli aralıklarla kontrole giden polis memuru H.Ö. son olarak 15 Ağustos Çarşamba günü üç aylık istirahat raporu almak için hastanenin sağlık kuruluna girdi. Kurul, H.Ö.’nün tedavisinden olumlu sonuç alındığını ve istirahat gerektirecek durumunun olmadığa karar verdi. Sağlık kurulunun toplandığı odadan dışarı çıkan H.Ö., yaklaşık 15 dakika sonra geri gelerek öfkeyle istirahat talebini yineledi. Kurul kararında bir değişiklik olmayacağı cevabını alan H.Ö., iddiaya göre belindeki beylik tabancasını çıkarıp masanın üstüne koyarak, "Kafanıza sıkmak mı lazım?" dedi. Çağırılan güvenlik görevlileri tarafından odadan çıkarılan H.Ö. daha sonra Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KURUR ÜYELERİ TUTANAK TUTTU

Daha sonra, sağlık kurulunda görevli 5 hekim, yaşanan olay nedeniyle ciddi anlamda korku ve tedirginlik yaşadıklarını anlattıkları tutanağı imzalayarak hastane başhekimi Ahmet Ayer’e teslim etti. Sağlık Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Psikiyatrist Turgut Işık ise yaşanan olayda bir suç olmadığını ileri sürerek, 5 hekimin hazırladığı tutanağı imzalamadı.

HASTANE GÜVENLİK KURULU İNCELEYECEK

Hastane Başhekimi Ahmet Ayer, sunulan tutanağın kendi bünyelerindeki Çalışan Güvenliği Kurulu’na sunulacağını belirterek, "Konu Sağlık Bakanlığı’nın resmi prosedürü çerçevesinde incelenecek. Kurulun yapacağı incelemenin ardından hazırlayacağı rapora göre hasta hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulup, bulunulmayacağına karar verilecek" dedi.

TABİP ODASI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Manisa Tabip Odası Genel Sekreteri ve hastanede görevli Uzm. Dr. Psikiyatrist Şahut Duran da bir polis memurunun bu hareketinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Biz savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Aslında başhekim bizzat kendisi savcılığa suç duyurusunda bulunabilir. Böyle bir yetkisi var. Başhekimin neden suç duyurusunda bulunmayıp, böyle bir prosedür izlemesini anlayamadık" diye konuştu.



İK(İÖ/COŞ)