Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın eylem çağrısı üzerine Tekman İlçesinde geçtiğimiz 20 Mart günü, korsan Nevruz kutlamaları yapıldı. Kutlamalarda çıkan olaylarda polise taş atan, banka ve posta ATM'lerini ateşe veren eylemcilerden, Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 8 şüpheli tutuklandı. Daha sonra zanlılardan 6'sı serbest bırakıldı. Soruşturma sonunda 4 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verilirken, 2 zanlı tutuklandı, 2 zanlı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında ayrı ayrı dava açıldı. 

Hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 34 yaşındaki çiftçi Fatih Dursun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmasında, saman almak için olay günü köyden ilçe merkezine geldiğini bildirdi. Fatih Dursun, kahvede otururken kalabalık bir grubu gördüğünü ve onlara doğru yürüdüğünü anımsattı. Mahkeme Başkanı Ahmet Korkmaz ile sanık Fatih Dursun arasında bundan sonra şu diyalog geçti:

Hakim - Halay çekiyorlar, slogan atıyorlar. Ne işim var demedim mi bunların arasında?

Sanık - Yok düşünemedim.

Hakim - Gaz sıktılar diyorsun. Neden sıktılar?

Sanık - Olaylar çıktığı için.

Hkim - Peki taş atmışsın?

Sanık - Gözüme biber gazı geldi, gözüm yandı. Ben de sinirlendim polise kömür attım.

Hakim - Kömürü sen mi getirdin, nereden buldun?

Sanık - Yere dökmüşlerdi, oradan alıp attım.

Hakim - Beş çocuğun var değil mi senin?

Sanık - Evet.

Sanık avukatı İrfan Sarı, internet bağlantısı olmayan müvekkilinin, eylem çağrısını öğrenemeyeceğini iddia etti. Mahkeme Fatih Dursun'un tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


HP(KS/AAA)