Olay, saat 10.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Çınarlı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki banka şubesinde meydana geldi. Alper Can Özkan, ev almak için biriktirdiği 60 bin lirayı, verilen hesaba yatırmak için bankaya girdiği sırada kendisini takip eden kimliği belirsiz iki kişi, yanına yaklaşıp, ağızlarındaki çikolatayı sırtına tükürdü.

Alper Can Özkan'a "Ağabey hırkan kirlenmiş, temizleyelim" diyerek ısrar eden iki kişiden biri, Özkan'ı sırtındaki çikolata lekesini temizleme bahanesiyle oyalarken, diğeri para dolu çantayı alıp, bankadan çıktı. Şüpheli, banka çalışanları ve işlem yaptırmak için bekleyen müşterilerin gözü önünde koşarak Atatürk Parkı'na girdi. Para dolu çantasının çalındığını son anda fark eden Alper Can Özkan, kaçan yankesicinin peşine düştü. Parasını çalan şüpheliye yetişen Alper Can Özkan, çantasının askısından tutarak çekmeye başladı. Bir yandan da bağırarak yardım istedi. Alper Can Özkan'ın direnmesi üzerine yankesici para dolu çantayı bırakıp, gözden kayboldu. Bankaya geri dönen Özkan, çantadaki parayı saydı ve 250 liranın eksik olduğunu belirledi. Yapılan ihbarla bankaya gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, eşkali belirlenen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

'TEMİZLEYELİM' DİYORLAR

Polisin 'Pislikçilik' adını verdiği dolandırıcılık ve hırsızlık yöntemini kullananlar; ıslatıldığında yapışkan olan, kuş pisliğine benzer görüntü oluşturan sakız, leblebi tozu, tütün gibi maddeleri çiğnedikten sonra soymak istedikleri kişinin üzerine fark ettirmeden tükürüyor. Daha sonra da, 'üzerin kirlenmiş, dur temizleyelim' gibi bahaneyle yaklaştıkları kurbanın elbisesini mendille temizlemeye çalışır gibi yaparken, sıkıştırıp, cebinden para veya cüzdanını çalıyor. En az iki kişi olarak çalışan hırsızlar, cami, banka, alışveriş yoğunluğunun yaşandığı kalabalık yerleri tercih ediyor.



FK(OA/AK)