İşadamı Bülent Çırak’la evli, Manisa Akhisar’da oturan bankacı 41 yaşındaki Aysun Çırak, hamileliğinde 7’nci ayı doldurmaya hazırlanırken, 25 Eylül 2005 tarihinde acilen İzmir Kent Hastanesi’ne kaldırıldı. Aysun Çırak, aynı gün henüz 27 haftasını dolduran oğlu Batın’ı dünyaya getirdi. Minik Batın, Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’ne alındı. Solunum cihazına bağlanan Batın, hayata tutunmaya çalışırken, görev Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Öztükel ve yoğun bakım hemşirelerine düştü. Batın bebek, yaşam mücadelesi verdiği yoğun bakım ünitesinden 43 gün sonra taburcu oldu.

Serbest çalışan eşi 46 yaşındaki Bülent Çırak ile birlikte hastaneden bebeklerini alıp evlerine döndüklerinde büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirten Aysun Çırak, şunları anlattı:

"Çok yoğun çalışıyordum. Nitekim öyle stresli bir günümde suyum geldi, acil doğuma alındım. Dokturum 8- 11 Aralık tarihlerinde doğum yapabileceğimi söylüyordu, 25 Eylül 2005’te mecburiyetten doğurmak zorunda kaldım, çünkü suyum kalmamıştı. El kadar doğdu, ölecek diye çok korktuk. 1300 gram doğdu, ardından 1100 grama düştü. Boyu 39 santimdi. Ama çok iyi bakıldı, büyütüldü. Bir yandan eve götürmek istiyordum bir yandan da eve götürsem nasıl bakacağımı düşünüyor, korkuyordum. Taburcu olduğunda parmakları kibrit çöpü gibiydi. Kucağımıza yastık üzerinde alıyorduk. Çok zor günler geçirdik. Hepsi geride kaldı, şimdi oğlum yaşıtlarından farksız. 1.3 kilo doğmuştu, 7 yaşında şimdi 30 kilo, maaşallahı var. Sağlıklı ve mutlu bir çocuk, biz de çok mutluyuz. Şu anda yaşıtlarıyla ilkokul ikinci sınıfta okuyor."

Doktoru Öztükel, "Batın hastanemizde doğan ilk minik bebeğimiz oldu. O dönemde solunum cihazında solunum desteği aldı. Özel mama, sıvı ve serum verildi. Onu 2 kilo olarak taburcu ettik, yıllardır da takip ediyoruz. Şu an gayet sağlıklı, akıllı bir çocuk. Batın 7 yıl önce doğmuştu, şimdi imkanlar daha da arttı ve artık 700-800 gram doğan bebekler dahi yaşatılabiliyor. Yoğun bakım, cihaz sayıları artarken, bebeklerin de şansı arttı. Bizim için her çocuğun yaşama tutunma şansı var. İsmail Batın da çok güçlü bir bebekti" dedi.

İzmir Kent Hastanesi’nin Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedaviye alınan ilk bebek olan Batın, normal doğum tarihindeki 7’nci yaş gününü hastanede hemşire ablalarıyla birlikte kutladı. Ne kadar minik doğduğunu, yoğun bakımdaki yaşam müdacelesini fotoğraflardan ve video görüntülerinden öğrenen Batın, "Çok küçük doğmuşum" derken, büyüyünce doktor veya futbolcu olmak istediğini söyledi.



MB(İÖ/SS)