TKP Edirne İl Başkanlığı’nın Sabuni Mahallesi 75'inci Yıl İşhanı’ndaki parti binasına geçen Nisan ayında üzerinde 'Padişah bozuntusuna bir çift sözümüz var. Bu halk sana boyun eğmez. 1 Mayıs'ta halk meydanlara çıkıyor' ifadelerinin yer aldığı afiş asıldı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince afiş toplatılırken, Edirne Cumhuriyet Savcılığı da afişle ilgili soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede afişteki ‘padişah bozuntusu’ sözleriyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hareket edildiği ifade edildi. Edirne 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede afişi asan TPK Edirne İl Başkanlığı yönetim kurulu üyesi 23 yaşındaki Aykut Çavuş ile Havsa İlçe Başkanı 24 yaşındaki Çağlar Akyüz’e ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

'Padişah bozuntusu' sözleriyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapan Recep Tayyip Erdoğan’ın kastedildiğinin 'açık’ olduğu belirtilen iddianamede, "Her ne kadar pankarttaki ibarenin siyasal sistem içerisinde siyasi partilerin faaliyetlerini kapsamında eleştiri niteliğinde olduğu düşünülse bile delilleri takdir etmenin mahkemeye ait olduğu, böylece şüphelilerin atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır" denildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ŞİKAYETÇİ OLDU

TKP Edirne İl Başkanlığı’na asılan afiş nedeniyle dosyada müşteki durumunda olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan avukatları aracılığıyla mahkemeye dilekçe vererek 2 partiliden şikayetçi oldu.



EÖ(LK/İD)