Suriye'ye ilaç ve gıda maddesi bulunan insani yardım malzemesi götürerek, ülkelerinde yaşananları gözler önüne sermek isteyen 'Özgürlük Kafilesi' üyeleri, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi. Kafile organizatörlerinden olan ve Katar'da gazetecilik yapan Moayad Skaif, 500 kişi ile 15 Mart'ta Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye girmeye çalışacaklarını söyledi. Skaif, "Hedefimiz Suriye'deki olaylara dünyanın dikkatini çekmek" dedi.

Kafileye Suudi Arabistan'dan katılan Bilgisayar Mühendisi Omar Muaşaweh ise yardımları Suriye'deki halka ulaştırmak istediklerini belirterek, "Dünyanın tüm özgür halkları ve insan hakları derneklerini bize destek vermeye çağırıyoruz. Sınıra kadar gideceğiz. İzin vermezlerse de orada girene kadar bekleyeceğiz" diye konuştu.

MAZLUMDER Gaziantep Temsilcisi Abdurrahman Çelik, Suriye'deki zulme ve katliamlara seyirci kalmayacaklarını anlattı. Konuşmaların ardından, toplantıya katılanlar Suriye'nin özgürlüğüne kavuşması için sembolik olarak beyaz güvercin uçurdu.

'Özgürlük Kafilesi' üyelerinin geçen Ocak ayında Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gitme istekleri, Suriyeli yetkililer tarafından kabul edilmemişti.



ZG(BK/İD)