Ümraniye Namık Kemal Mahallesi Sütçü İmam Caddesi'ndeki bir markette tezgahtar olarak çalışan Uğur Muşdal ile Ahmet Karabudak, işyerinin dışındaki zeytin ve peynir kutularına tekme atan Muhsin Şimşek ve Ümit K.'yı uyardı. Bunun üzerine iki grup arasında önce sözlü tartışma çıktı daha sonra da bu tartışma kavgaya dönüştü. Muhsin Şimşek yaklaşık 15 dakika sonra elinde silahla geriye dönerek Uğur Muşdal’ı sağ gözünden yaralamıştı. Ağır yaralanan Uğur Muşdal kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


19 yaşındaki gencin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Ümraniye İstiklal mahallesinde bulunan Ulu Camii'ye getirildi. Cenazeye Uğur Muşdal’ın ailesi yakınları ve arkadaşları katıldı. Cenazede Anne Zehra Muşdal tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Kayhan Muşdal’ın ise ayakta durmakta zorluk çektği gözlendi. Uğur Muşdal’ın cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Taşdelen Valide Sultan mezarlığına defnedildi.


Cenaze öncesi olayın meydana geldiği yerde yaklaşık 300 kişilik esnaf grubu olayı protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Uğur Muşdal’ın fotoğrafını taşıyan grup cenaze namazının kılınacağı camiye kadar tekbir getirerek yürüyüş düzenledi.