Edinilen bilgiye göre, olay saat 05:00 sıralarında  Gümüşpınar Mahallesi, Sakızağacı Caddesi üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. Bölgede devriye gezen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, bir işyerinin kilitlerinin 2 kişi tarafından kesilmekte olduğunu fark etti. Hırsızlar polislerin geldiğini görünce ellerindeki demir kesme makasını da alarak kendilerini bekleyen 34 FG 29 52 plakalı araca binip kaçmaya başladı. Polis ekipleri telsizle olayı merkeze bildirip yardım istemesi üzerine çok sayıda polis ekibi kaçan aracın peşine düştü.


Bir süre polis ekiplerinden kaçan hırsızlar kaçtıkları araçla Samandıra Caddesi üzerinde kaza yaptı. Kaza sonrası araç içinde bulunan şahıslar araçtan çıkıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Polis ekipleri kaçan şüphelileri kovalama sonucu kıskıvrak yakalayarak etkisiz hale getirdi. Polislerin yaptığı incelemede kaza yapan aracın içinde demir kesme makası ve kırık asma kilitleri ve 34 YB 7129 numaralı plaka buldu. Yapılan araştırma sonucu. Araç içerisindeki plakanın aracın gerçek plakaları olduğu, aracın üzerindeki plakların ise, 1 saat önce Sultanbeyli ilçesinden çalınan başka bir taşıta ait olduğu belirlendi. Hırsızlık amacıyla kullanılan aracın kiralık olduğu öğrenilirken, polis tarafından yakalanan M.K. (30), A.B. (28), H.D. (26) gözaltına alınarak Kartal Yakacık Polis merkezine götürüldü.


Yapılan incelemede M.K'nin 61, A.B'nin 70, H.D'nin ise 15 farklı suçtan kayıtlarının olduğu anlaşıldı. Polis ekipleri Hırsızlık teşebbüsünde bulunulan dükkan sahibine ise telefonla ulaşarak işyerine gelmesini istedi. Olay yerine gelen Metin Boz, "Devriye gezen polis ekipleri dükkana girmek isteyenleri yakalamış. İçeride 10 bin TL değerinde sigara vardı. Polis ekiplerine çok teşekkür ederim" dedi.


RE (MK) (FOTOĞRAF)


Bilgi için: M.K. : (Metin Kurt), A. B. : (Adem Büyükyiğen), H.D. : (Hakan Dursun)