İkizdere İlçesi’ndeki RİDOS Otel’de gerçekleştirilen “İşyeri Temsilcileri Eğitimi” seminerinde konuşan Aslan, yılda 5 ay 29 gün çalıştırılan 7 bin 602 orman emekçisinin kadro beklediğine dikkat çekti. Teknolojik donanıma rağmen orman teşkilatının insan gücüne ihtiyaç duyduğunu, bu nedenle de mevsimlik işçilerin kadroya alınmalarını talep ettiklerini aktaran Aslan, şunları söyledi:

“Teknolojik tedbirler ne kadar arttırılırsa arttırılsın coğrafya çok çetin. Binin üzerindeki gözetleme kulelerinde gözetleme işçilerine ihtiyaç var. Çünkü bunlar helikopterleri ve arazözleri yönlendiriyor. O coğrafyadaki tüm giriş çıkış yollarını bilirler. Ormanlarımızın güvenliği için çok daha fazla işçiye ihtiyacımız var. Mevsimlik çalışan işçilerimizin de kadroya geçirilmesi gerekiyor. Maalesef Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, buna gelir-gider dengesinden bakarak orman teşkilatının işçi taleplerini yarı yarıya indirip mevsimlik statüyle veriyor. Sayın Bakan'ın, herhalde ormanı bahçesindeki ağaçlardan gördüğü için orman teşkilatından çok iyi anladığını sanmıyorum. Orman teşkilatını gelir gider dengesinde görmemesi lazım.”

İŞİMİZ SABİT, İŞÇİMİZ GEÇİCİ

Türkiye’de orman yangınlarının geç söndürülmesinin müsebbibinin Maliye Bakanlığı olduğunu öne süren Aslan, “Çünkü Maliye Bakanlığı kar zarar hesabına bakıyor. Orman teşkilatına kar-zarar hanesinden bakamazsınız. Bu teşkilat kısa sürede yetişen bir varlık değildir. Ormanın ekonomik ve yaşam boyutu vardır. Bunu gelir gider dengesi ile düşünemezsiniz. Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, bu direncini ortadan kaldırmalı. Türkiye’nin yüzde 30’unu koruyan bu teşkilatın talepleri karşılanmalıdır. Geçici işçi ile Türkiye’nin ormanlarının korunması mümkün değil. Aksi taktirde yanar ve biz de, ‘Ah vah’ etmeye devam ederiz. İşimiz sabit ama işçimiz geçici. İşçimizi kadroya aldığımız zaman Türkiye’nin ormanlarını daha iyi koruyacağını düşünüyorum. Yangın çıktığı zaman 'Ah vah' demek bu yangınları söndürmüyor” dedi.