Son bir ay içinde Adana'da 10, Ceyhan İlçesi'nde 2 ve Mersin'de 8 dolandırıcılık olayını araştıran polis, failin daha önce aynı suçtan 51 kaydı olan Halil Aslan olduğunu saptadı.

İddiaya göre semt pazarları, alışveriş merkezleri ve kenar mahallelerde dolaşan Halil Aslan, yanına yaklaştığı yaşlı kadınlara, önceden tanıştıkları izlenimini uyandırmak için elini öpüp, "Teyze nasılsın? Ben senin oğlunun arkadaşıyım. Uzun zamandan beri görüşemiyorduk" diyerek sohbete başladı. Samimi yaklaşımdan etkilenen kadınlarla bir süre konuşan Halil Aslan, "Oğluna borcum var. Ama bozuğum yok" dedikten sonra cebinden para çıkartıp uzattı. Dolandırıcının sözlerine inanan kadınlar, cüzdanlarını açtıklarında ise Halil Aslan ellerindeki parayı kapıp kaçtı.

Sabah saatlerinde Yüreğir Otogarı'nda olduğu bilgisini alan Güven Timi, Halil Aslan'ı yakaladı. Gözaltına alınan Halil Aslan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sorgu sırasında uyuşturucu krizine giren Halil Aslan, tedavi için ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

FOTOĞRAFINDAN TEŞHİS EDİLDİ

Halil Aslan'ın tedavisi sürerken, dolandırdığı kadınlar da teşhis için Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'na geldi. Dolandırıcıyı fotoğrafından teşhis eden 79 yaşındaki Tayyibe Demirtaş, "Elektrik faturasını yatırmaya gidiyordum, yanıma yaklaşıp elimi öptü.'Teyze nasılsın? Beni tanımadın herhalde, ben oğlunun arkadaşıyım. Uzun zaman oldu. Oğluna borcum var, ödeyeceğim ama bende bozuk yok. Sende bozuk para varsa sana vereyim' dedi. Ben de çantamdaki parayı çıkardığım anda elimden 520 lirayı alıp kaçtı" diyerek şikayetçi oldu.

Aynı yöntemle dolandırıldığını söyleyip, şüpheliyi teşhis etmeye gelen 65 yaşındaki Zeliha Delibaş ise "Pazardan dönüyordum, elimi öpüp, oğlumun arkadaşı olduğunu söyledi. Para vereceğini söyleyince ben de inandım. Elimdeki parayı çalıp gitti" dedi.

Halil Aslan, tedavi ve sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.