Olay 12 Ekim 2011 günü saat 06.00 sıralarında Horasan İlçesi'nin Döllek Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre baba Ekrem ve oğulları Hanifi ile Murat Kaya, arazi anlaşmazlığı yaşadıkları Sırrı ve oğlu İrfani Coşkun ile köy meydanında silahlarını çekerek çatıştı. Olayda Sırrı Coşkun ile Murat Kaya'nın eşi 2 çocuk annesi Sebahat Kaya yaşamını yitirdi. 

Çatışma sırasında ailece evde olduklarını söyleyen 6 çocuk babası 55 yaşındaki Mehmet Kaya şunları anlattı:

"Uyuyorduk. Eşim Yurda beni uyandırdı ve kardeşinin eşi olan Sebahat'ın vurulduğunu söyledi. Biz de evimizin önünde yaşanan olaylara baktık. Hemen arabamı çalıştırıp eşim Yurda, Kayınbiraderim Murat ile birlikte Sebahat'ı Horasan Devlet hastanesine götürdük. Oradan jandarmaya gidip bilgi verdim. Jandarma bana, 'Sırrı Coşkun da vurulmuş. Bizimkiler köye gitti' dedi. Hastaneye döndüm. Ama cinayet zanlısı olarak oğlum Yusuf ile birlikte Hanifi Kaya, Ekrem Kaya,  Murat Kaya ve ben tutuklandık. Kayınbiraderim evli olduğu için, suçu bekar olan 21 yaşındaki oğlumun üzerine attı. Her ne kadar oğlumla ben 'biz yapmadık' dediysek de mahkeme heyetine inandıramadık. 9 ay ben hapis yattıktan sonra beraat ettim. Oğlum ise önce müebbet daha sonra 25 yıl hapse mahkum edildi. Benimle birlikte kayınbiraderlerim Murat ve Hanifi Kaya beraat ederken, kayınpederim Ekrem Kaya da oğlum gibi önce müebbet daha sonra 25 yıl hapis cezası aldı."

'GÖRENLER VAR AMA, KORKUDAN KİMSE KONUŞMUYOR'

Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı temyiz ettiklerini ifade eden Mehmet Kaya, oğlunun hiçbiri suçu yokken dört duvar arasında çürümesine izin vermeyeceğini belirtti. Mehmet Kaya şöyle dedi:

"Adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. Oğlumun ve benim üzerimde barut izi çıkmadı. Cinayeti kimin işlediğini görenler var ama korkudan kimse konuşmuyor. Eşim bile iki kardeşini savunarak oğlunun cezaevinde kalmasını istiyor. Bizim tek suçumuz yaralı Sebahat Kaya'nın hayatını kurtarmak için verdiğimiz mücadele oldu."



Tİ(KS/COŞ)