Hollywood’un güzel yıldızı Angelina Jolie’nin ortağı olduğu Floating Life adlı İtalyan firma, filosundaki 90 megayatın bakımı için Marmaris ilçesinde bulunan Akdeniz’in en büyük marinalarından Yacht Marin ile anlaştı. Anlaşma kapsamında ilk olarak her biri 41 metre olan 3 mega lüks yat 'Ocean Pearl', 'Ocean Emerald' ve 'Atlantica Seconder' marinada bakıma alındı. Angelina Jolie’nin yaz aylarında mavi yolculuğa çıktığı ve kendi zevkine göre döşettiği 'Ocean Pearl', bugün üç aylık bakım sonrası denize indirildi. Üç ay boyunca yatın ana makinesi, jeneratörü, hidrolik ile elektronik aksamları, pervane ve şaft sistemleri yenilendi. Son model cihazlarla yenilenen mega yatın iç dekorasyonu da değiştirilerek yapılan yenilikler sır gibi saklandı. İtalyan yetkililer gözetiminde denize indirilen mega yatın iç dekorasyonu için Türkiye’nin önde gelen firmalarının malzeme satışı yaptığı öğrenildi.

Angelina Jolie ve eşi Brad Pitt, Ocean Pearl ile Türkiye'de mavi yolculuğa çıkmıştı. 2010 yılında Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Antalya'da görüntülenen yatta ünlü aktristle birlikte yatın mimarı Lord Norman Foster'ın olduğu belirtilmişti.

Marmaris Yacht Marin sahibi İşadamı Bilgin Özkaynak, "Ünlü yıldızın ortağı olduğu şirket yapılan bakıma hayran kaldı. Önümüzdeki günlerde diğer mega yatları da bakım için sırayla ilçemize gönderecekler" dedi.



AG(İÖ/BT)