Doğa Derneği'nin organize ettiği, 'Özgür nehirler, büyük atlama' etkinliği Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nden geçen Dicle Nehri'nde de gerçekleşti. Tüm dünyayla birlikte yapılan etkinlik, Türkiye saati ile saat 16.00'da gerçekleşti.

Eyleme, Doğa Derneği, Diyarbakır, Batman ve Mardinli çevreciler katıldı. Dicle Nehri'nde gerçekleşen etkinlikte çevreciler, 'Dünya mirası Hasankeyf yok olmasın' pankartı açtı.

Temmuz ayının ikinci Pazar'ı Avrupa ve Türkiye'deki nehirlerle buluşma etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirten Doğa Derneği Hasankeyf Kampanya sorumlusu Derya Engin, şöyle konuştu:

"Nehirlerde büyük atlama 2005 yılından itibaren Avrupa'da, farklı ülkelerde, farklı nehirlerde Temmuz ayının ikinci Pazar gününde gerçekleştirilen bir etkinlik. Buradaki amaç, suya yapılan ve nehirlere yapılan yanlışa tepki göstermek. Fakat bununla beraber eğitimimizin, kültürümüzün bir parçası olan nehirlerle tekrar buluşmak, suya yeniden dokunmaktır. Bunun için her ülkede nehirlere aynı saatte atlıyoruz. Bu etkinliği geçen yıl da gerçekleştirmiştik. Bu yılda sayıları artarak yaklaşık 25 noktada etkinliği gerçekleştiriyoruz. Burada Hasankeyf'te Dicle Nehri'ne en büyük tehdit, Ilısu Barajı'na karşı tepkimizi dile getirmiş oluyoruz. Aynı zamanda Dicle Nehriyle buluşuyoruz."

Yapılan konuşmadan sonra yaklaşık 100 eylemci, hep birlikte Dicle Nehri'nin serin sularına atladı.



AA(GG/SS)