Yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan kardeşlerin yaptığı 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde, oyuncuların üstlendikleri rollerin tarihi aşalayıcı olduğunu savunan ve Konya Adliyesi'nde Savcılık Kalemine İstanbul Başsavcılığı'na gönderilmek üzere suç duyurusunda bulunan Ömer Faruk Bildirici, şunları söyledi:

"O dönem yaşanmamış olayları olmuş gibi göstermekte ve taklit ettikleri Kanuni Sultan Süleyman gibi önemli bir şahsiyeti karalamak suretiyle topluma yanlış tanıtarak, tarihi değerlerimizi ayaklar altına almaktadırlar. Haremde uçkuruna düşkün bir Kanuni Sultan Süleyman modeli görüyoruz."

Diziyi izleyen kızının, Osmanlı tarihini okulda başka, dizide başka anlatıldığını ve hangisinin doğru olduğu yönünde soru yönelttiğini vurgulayan Bildirici, "Başbakan Recep Erdoğan bir konuşmasında Muhteşem Yüzyıl dizisindeki senaryoların tamamen saptırma ve gerçeğe aykırı ahlak dışı olduğunu söylemesi üzerine kızım 'Baba demek ki okulda bize doğru öğretiyorlarmış' dedi. Başbakanımızın da dizinin yalandan ibaret ve hayal ürünü olduğunu teyit etmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmak zarureti hissettim. Halkı aydınlatmak için kurgulanan dizinin yönetmenleri hakkında soruşturma açılması ve dizinin yayından kaldırılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

Duyarlı bir vatandaş örneği sergilemek adına dizi hakkında suç duyurusu bulunduğuna dikkat çeken Bildirici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu dizide şanlı Osmanlı tarihimize atılmış olan bir iftira ve yalan var. Ayrıca dizi Türkiye ile birlikte bir çok yabancı ülkede de seyrediliyor ve Osmanlı tarihi yanlış anlatılıyor. Tarihi değerlerimize sahip çıkma adına kendimi suç duyurusunda bulunmak zorunda hissettim. Bu konuda kamuoyundan ve hukukçulardan destek bekliyorum."



HD(İA/SS)