Ankara'da son dönemlerde artan kaçak sigara satışına yönelik çalışma başlatan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Mali Büro ekipleri, kaçakçıların kullandıkları güzergahların haritasını çıkartı. Ardından da kentte sokulan kaçak sigaranın izini süren ekipler, liderliğini köy muhtarı Y.A.'nın yaptığı çetenin Ağrı, Van ve Şanlıfurfa'da bulunan sınır kapılarından TIR'larla ülkeye sokulan kaçak sigaraları Ankara'ya sevkiyat yöntemini deşifre etti.

Başkentte kaçak sigara çetesini yönettiği iddia edilen muhtar Y.A.'nın yardımcılığını ise Sincan'da oturan müteahhit A.O.'nun yaptığı belirlendi. Muhtarın kent merkezinde 20 farklı tezgahı bulunduğu ve bu tezgahların günlük kaçak sigara kazancının 50 bin TL'yi bulduğu belirtildi. Muhtarın hakim olduğu tezgahları parsellere böldürdüğü ve kendi kardeşleri arasında pay ettiği ileri sürüldü.

DİNLEMEYE KARŞI ŞİFRELİ KONUŞMA

Çetenin polisin teknik takibine takılmamak için de kendi aralarında şifreli konuştukları, çevirmeye takılan araçlar için 'Araç kaza yaptı', doğu illerinden Ankara'ya hareket ettikleri sırada ise 'Çayı hazırla geliyorum' dedikleri öğrenildi.

Çetenin bütün çalışmalarını tespit eden polis 11 ilde düzenlediği operasyonla 37 kişiyi gözaltına alırken, yaklaşık 1 milyon paket kaçak sigara paketi ele geçirdi. Emniyet'te sorgulanan şüphelilerden 5'i serbest bırakılırken, 32'si ise Adliye'ye sevk edildi.