Mogan'ın ekolojik dengesini bozacağı endişesiyle Gölbaşı İlçesi Koruma Geliştirme ve Turizm Derneği'nin (GÖL-DER) tepkisine doğa fotoğrafçıları, Ankara Kuş Gözlemci Gurupları da katıldı. Bu amaçla Ankara Kuş Gözlem Topluluğu imza kampanyası başlatıp, Mogan Gölü'ne yolcu uçağı inmesine karşı çıkarken, yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yakın zamanda başlaması planlanan seferler gerçekleşirse, son kalan cennetlerden biri daha elimizden kayıp gidecek. Üstelik Ankara'lıların nefes alıp verebildiği, sevdiklerinin elinden tutup gezdiği Mogan Gölü, gürültü kirliliğinden artık gezilemeyecek. Bizler Ankara Kuş Gözlem Topluluğu ve doğa severler olarak Mogan Gölü'ne uçak inip kalkmasının nelere mal olabileceğinin farkındayız."

GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan da Mogan Gölü'ne inecek uçağın doğal yaşam alanlarını yok edeceğini savunarak, herkesin imza kampanyasına destek vermesini istedi. 

İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyon Başkanı Kamil Üçbaş da,uçağın göle inmesiyle sadece kuşların değil, balık ve bitkilerin de olumsuz etkileneceğini söyledi.

BT(AY/COŞ)