YYÜ Veteriner Fakültesi, Van'da meydana gelen depremlerde evleri hasar gören ve kenti terk etmek zorunda kalan kedi sahipleri için 'misafir kedi' uygulaması başlattı. Fakülte içinde toplam 110 kedinin bakıldığı Van Kedi Evi, depremzedelere ait 12 kediye de bu süre içerisinde ev sahipliği yaptı. Bakım için kedilerini buraya bırakan depremzedeler, hiçbir ücret ödemeden hizmetten faydalandı. Havaların ısınmasıyla birlikte Van'a dönen depremzedeler, Van Kedi Evi'ne teslim ettikleri kedilerini de geri almaya başladı.

Depremlerden sonra Van Kedi Evi'ne teslim ettikleri kedilerine tekrar kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyleyen doktor Erdem Çokluk ve eşi Selin Çokluk, depremlerde evlerinin hasar gördüğünü söyledi. Çokluk çifti, "Bu nedenle bir süreliğine kedimizi Kedi Evi'ne teslim ettik. Şimdi yeni evimize taşındık. Bu nedenle kedimizi almaya geldik. Çünkü onu çok özlemiştik. O da bizi görünce çok sevindi. Kedimiz çok iyi görünüyor, ona çok iyi bakmışlar. Kedi Evi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu uygulamayla, nesli koruma altında bulunan Van kedilerini yaklaşık 7 aydır misafir ettiklerini söyleyen Doç. Dr. Mehmet Karaca ise "Van depreminden sonra büyük sıkıntılar yaşandı. Bu dönemde kedi besleyen bazı ailelerimiz, evlerinin yıkılması ve hasar görmesi nedeniyle, kedilerin beslenmesi ve bakımı konusunda da ciddi sıkıntılar yaşadılar. Bu süre içerisinde talep eden bütün ailelerimizin kedilerini Van Kedi Evi'nde barındırdık. Şimdi Van’ı terk etmek zorunda kalan aileler kedilerini almaya geldi. Biz de gözümüz gibi baktığımız kedileri tekrar sahiplerini iade ediyoruz. Bu durumdan hem aileler hem de kediler çok mutlu" dedi.



MÇ(FE/CK)