Mecideköy’de önceki gün meydana gelen olayda evinin balkonuna çıkan Özlem Y.'nin  “Adam öldürüyorlar” diye bağırması polisi alarma geçirmişti. Özlem Y., gelen polislere “Kapıyı biri çaldı. 'Bu binada temizlik şirketi var mı?' diye sordu. '20 numarada olabilir' dedim. 5 dakika sonra tekrar kapıyı çalıp 'Binada 20 numara yok' deyip beni iterek içeri girdi. Başıma silah dayayıp paraları istedi. Çekyatın altında olduğunu söylediğimde çantamı alıp baktı. İçindeki 15 lirayı görünce bana kızdı. Başıma birkaç kez vurduktan sonra cep telefonlarımı aldı” dedi.


Bunun üzerine olay yerine gelen özel harekat timleri evde arama yaptı. Ancak zanlının izine rastlanmadı.


Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Özlem Y.’nin başka bir isimle para karşılığı seks yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine Özlem Y.’nin cep telefonunu bilgilerini inceleyen dedektifler genç kadını son arayan kişileri incelemeye aldı. Telefonda son arayan kişinin olayın zanlısı olduğu tespit edildi. 1996 yılında Almanya’dan Türkiye’ye kesin dönüş yapan ve turizm şirketlerinde çalışan Murat C., dün akşam saatlerinde polis tarafından yakalandı.


Poliste verdiği ifadesinde Özlem Y.’yi “Ebru” ismiyle escort olarak tanıdığını söyleyen Murat C., “Telefonunu bir arkadaşımdan almıştım. Onunla birlikte olmak için telefonla konuştum. Daha sonra adresini alarak yanına gittim. Benden gecelik 800 lira istedi. Ona yanımda 400 Euro olduğunu paranın üzerine verip vermeyeceğini sordum. Önce 'Veririm' dedi, sonra üzerinde para olmadığını söyledi. Aramızda kavga çıktı. Bağırmaya başlayınca, 'beni bulmasınlar' diye cep telefonlarını da alıp oradan kaçtım. Cep telefonlarını çöpe attım” dedi.


Poliste işlemleri tamamlanan Murat C., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.