Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik İsrail askerlerince Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kimlik tespitlerinin ardından müştekiler dinlenmeye başladı.Duruşmada söz alan davanın yabancı müştekileri saldırıya ilişkin bilgiler verdi. Müştekiler sorumluların cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

FURKAN’IN BABASI İFADE VERDİ

Saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan da duruşmada söz aldı. Sorumluların cezalandırılmasını isteyen baba Doğan, “Furkan’ın katledilmesi ailemizin katli gibi olmuştur. Oğlum doktor olmak istiyordu. O gemideyken sınav sonuçları açıklanmıştı. Hacettepe Tıp Fakültesini ve Cerrahpaşa Tıp Fakultesini kazanabilecek puanlar almıştı. Gazze’ye gitmeyi çok istiyordu ve biz hayır diyemedik. Televizyonda saldırı olduğunu duyduk. Annesi televizyonu izlerken silah seslerinden ötürü çığlık attı. Daha sonra gemidekilere ulaşmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. İsrail tarafından esir alınanlar Türkiye’ye geldiği zaman Atatürk Havalimanına gittim. Ama Furkan gelenler arasında yoktu. Bana Adli Tıp Kurumu'nda cesetler olduğu ve onlara bakmam söylendi. İnanmak istemiyordum. İhtimal vermiyordum ama formalite yerini bulsun diye gittim. Ve orada Furkan’ın başından, yüzünden vurulduğunu gördüm. Ama Furkan gülüyordu" dedi.

SALONDA BULUNAN KADINLAR AĞLADI

Olayı anlatırken zaman zaman duygulandığı görülen Ahmet Doğan tüm sorumluların en ağır bir şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti. Bu sırada salonda bulunan bazı kadınların ağladığı, bazı kadınların ise “Şehitlerin Şehidi" dedikleri görüldü. İfadesinin ardından salondan ayrılan Ahmet Doğan, dışarıda bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.