Yapımcılığını Balıkesirli Yamaç Okur ile Zümrüt Burul, yönetmenliğini Zeynep Dadak ile Merve Kayan’ın üstleneceği filmin çekimleri Ekim ayında başlayacak. Filmin görüntü yönetmenliğini Hollandalı Daniel Bouquet yapacak. Türk, Alman, Hollanda ve Yunan ortak yapımı filmin başrollerini Ayris Alptekin, Taner Ölmez oynayacak. Son dönemlerde dikkatleri üzerinde toplayan Hazal Kaya, İlker Aksum, Mert Fırat, Mehmet Ali Nuroğlu ve Tülin Özen de 'Mavi Dalga'da rol alacak.

'Bu sahilde' adlı kısa metrajlı filmiyle geçen yıl '30. İFSAK Ulusal Kısa Film ve Belgesel Yarışması'nda ödül alan, yurtdışında pek çok festivale katılan Zeynep Dadak ve Merve Kayan, ilk uzun metrajlı filmleri Mavi Dalga'nın büyük beğeni kazanacağına inandıklarını söyledi. 

Mavi Dalga’nın ilk uzun metrajlı sinema filmi olacağını belirten Zeynep Dadak, "Film, 2013'te sinema izleyicisi ile buluşacak. Balıkesir'de son dönemlerde genç nüfus giderek artıyor. Balıkesir bir üniversite şehri haline geliyor. Biz burada liseli gençlerin günlük yaşantılarına odaklandık. Onların yaşamlarından kesitler sunacağız. Özellikle okul dışındaki yaşamları, Üniversiteye nasıl hazırlanıyorlar, gittikleri mekanlar, dinledikleri şarkıları yer alacak" dedi.



HD(İÖ/SS)