Olay, geçen 2 Mayıs'ta merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Ahmet Hamdi Mert, olaydan 3 ay önce narenciye bahçesinden portakal çaldığını ileri sürdüğü Yasin Karaca hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine ikili arasında husumet oluştu. İddiaya göre, hırsızlıkla suçlanan Yasin Karaca, narenciye bahçesine gelerek Ahmet Hamdi Mert'e, "Neden beni mahkemeye verdin?" diyerek sopayla başına vurup bayılttıktan sonra bıçakladı ve olay yerinden kaçtı. Ağaçların arasındaki Mert'in cesedini fark eden yan bahçenin bekçisi de durumu polise bildirdi.

Cinayeti araştıran polis ekipleri, Ahmet Hamdi Mert'in, bir ay önce de bahçesindeki kulübenin yakıldığını belirledi. Polise bilgi veren Mert'in yakınları ise 3 ay önce de bahçeden hırsızlık yaparken yakalanan Yasin Karaca ile aralarında husumet oluştuğunu ileri sürdü. Yasin Karaca, evine gelen polis ekiplerine taş ve sopayla saldırdı, biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirdi. Üzerindeki kanlı elbiseyle yakalanan Karaca, tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısı Yasin Karaca hakkında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme, silahla tehdit, basit yaralama, görevi yaptırmamak için direnmek' suçlarından dava açtı.

Cinayetten ömür boyu, narenciye bahçesinin yan tarafındaki mısır tarlasının bekçisi Yusuf Parlakderi'yi yaralamaktan 6 yıl 6 ay, 17 polis memuruna direnmekten ise 4 yıl 6 ay hapis cezası istenen Yasin Karaca'nın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.