Adnan Menderes Bulvarı Jasmin Türkü Bar'da 17 Aralık 2010'da meydana gelen olayda,

Türk Halk Müziği sanatçısı Sarp Öztürk'ten Kürkçe şarkı isteyen Metin Baydar ile arkadaşı Şeref Polad, isteği yerine getirilmeyince barı terk etti. Bir süre sonra yanlarında arkadaşlarıyla geri gelen Baydar, işyerine kurşun yağdırdı. Olayda sanatçı Sarp Öztürk öldü, gitarist Göktay Okçu ile garsonlardan Ramazan Koç ise yaralandı. Cinayet şüphelisi Metin Baydar kaçarken, yakalanıp gözaltına alınan Şeref Polad tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamesinde firari Metin Baydar ile tutuklu suç ortağı Şeref Polad hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Cinayet sonrası şüpheli Metin Baydar'ı sakladıkları öne sürülen tutuksuz sanıklar Musa Baydar ile Halil Önder ve Berjan Akay'ın ise 'suçluyu kayırma' suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası istemi ile yargılanmaları talep etti.

Mersin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti tutuklu sanık Polad'ı 'adam öldürme' suçundan 17 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanıklar Halil Önder'i de 'suçluyu kayırma' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, diğer 2 tutuksuz sanık hakkında ise beraat kararı verdi.

Cinayet şüphelisi Metin Baydar'ın ise firarda olması nedeniyle hakkında bir karar verilmedi. Kuzey Irak'a kaçtığı ve Kırmızı Bülten ile arandığı vurgulanan Baydar'ın gıyabında yargılanmasına devam edilecek.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Bu arada cinayet günü çevredeki birçok işyerinin güvenlik kamerasınca yaşananların kaydedildiği anlaşıldı. Dosyalara delil olarak konulan güvenlik kamerası görüntülerinde, bara düzenlenen silahla saldırının saniye saniye kaydedildiği belirtildi.



Mİ(BK/SS)