Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına sanıklar katılmazken, sanık avukatlarından Sedat Çınar hazır bulundu. Duruşmada savcı daha önce verdiği esas hakkındaki mütaalasını tekrarlayarak sanıkların cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatlarından Sedat Çınar ise, daha önceki duruşmalarda dile getirdiği savunmalarını yineleyerek böyle bir örgütün varlığının olmadığını ileri sürdü. Çınar, "Eğer böyle bir örgüt varsa, o zaman Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılarak örgüt hakında bilgi istensin. Böyle bir örgüt yok, eylemi yok, tüzüğü yok. Bu nedenle sanıkların beraatini istiyorum" dedi.

'SİLAHLI ÖRGÜT'TEN 15'ER YIL

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklardan Necati Güzel, Cevdet Ayaz, Ramazan Şahin, Hatip Yazıcı, Ziya Uçar ve Vedat Güzel'e 'silahlı örgüt kurmak, yönetmek' suçundan 15'er yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, örgütün üyesi olmakla suçlanan 30 sanığın eyleminin ise, yasa dışı örgüte yardım ve yataklık suçunu kapsadığı ve zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle cezaya gerek görmedi.

Mahkemenin verdiği hapis cezalarına tepki gösteren avukat Sedat Çınar, sadece dönemin iki gazetecisi tarafından ortaya atılan iddia nedeniyle 36 kişinin örgüt kurmak ve yönetmekten yargılandığını belirterek, "Sözü edilen örgüt ile ilgili tek bir eylem ortada yok. Örgütün tüzüğü yok, amacının ne olduğu belli değil. Kararı temyiz edeceğiz" diye konuştu.



FA(GG/COŞ)