Anadolu Gençlik Derneği’nin Peygamber’e Sevgi Gecesi kapsamında 'Kuran Ziyafeti' programı düzenlendi. Kars Kapalıspor Salonu’ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Merkez Camii Müezzini Bahçeli Ocak’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. 2 bin 500 kişinin katıldığı programa kadınların daha çok ilgi gösterdiği görüldü. Tıklım tıklım dolan salonda yer kalmayınca yüzlerce kişi sahneye inerek yerlere oturdu.

Anadolu Gençlik Derneği Kars Şube Başkanı Sebahattin Gül’ün selamlama konuşmasından sonra AGD İlahi Grubu dinletisi sunuldu ardından İslam Tarihçisi Emekli Müftü Abdullah Cihangir, 'Peygamber Sevgisi' konulu bir konuşma yaptı. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ali Güler ve Güray Topçu’nun ezan dinletisinin ardından Kuran-ı Kerim'i güzel okula dünya birincileri Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien ve Mısırlı Hafız Memduh Cude Saad alkışlar eşliğinde sahneye çıktı.

Kuran'ı Kerim okunmasıyla birlikte salonda sessizlik hakim oldu. Dikkatle ve dolan gözlerle dünya birincilerinin okudukları Kuran-ı Kerim'i dinleyenler kendilerinden geçereke, zaman zaman tekbir getirdiler. Vatandaşların bazıla rı da bu anları görüntüledi. Yaklaşık 3 saat süren program okunan dualarla son buldu.

Programın bitmesiyle birlikte Cude ve Sadien hayranları kürsüye akın ettiler. Kimileri Cude ve Sadien’in elini öptü, kimileri ise bebeklerini Cude ve Sadien’in kucağına vererek dua etmelerini istedi. Yaklaşık 10 dakika sonra Cude ve Sadien görevlilerinin yardımıyla güçlükle salondan çıkabildiler.