Festival Direktörü Cem Karaca, festival sergisinde başta Osmanlı İmparatorluğu olmak üzere Hun, Göktürk, Selçuklu, Uygur, Karahan, Gazneli gibi Türk devletlerinin önemli kişiliklerinin ve olaylarının canlandırılacağını söyledi.

Cem Karaca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin desteğiyle 10 bin ton nehir kumu kullanılarak düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin dünyanın en büyük ikinci kum heykel etkinliği unvanını taşıdığını kaydetti.

Ziyaretçilerinin büyük kısmını Antalya'ya gelen turistlerin oluşturduğu etkinliğin artık gelenekselleştiğini ve Antalya'nın önemli kültür- sanat etkinlikleri arasına girdiğini belirten Karaca, festivalin 2013 temasının daha şimdiden büyük ses getirdiğini söyledi. 2013 teması hakkında bilgi veren Cem Karaca şöyle devam etti:

"Sümerler'den başlayarak Asur, Hitit, Babil, Roma, Aztek, Yunan, Mısır, Pers, Japon, Çin, Rus İmparatorlukları başta olmak üzere dünya tarihine iz bırakmış imparatorluk- uygarlıkların işleneceği festival 2013 Haziran ayında açılacak. 10 bin ton kum kullanılarak 10'u aşkın ülkeden 30'a yakın profesyonel heykeltıraşın katılacağı festivalde özellikle geniş biçimde işlenecek Türk imparatorlukları ile yabancı ziyaretçileri Türk tarihi ve kişilikleriyle tanıştırmak istiyoruz. Ayrıca Türk ziyaretçiler de Türk tarihi hakkında böylesine ilginç bir sanat dalı aracılığıyla bir kez daha ve çarpıcı örneklerle tanışma fırsatı bulacak."

Karaca, festivali bugüne kadar 100 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Karaca, "Etkinliğimizi ziyaret edenlerin önemli kısmını Antalya'ya tatile gelen turistler oluşturuyor. Bu çerçevede 2013 yılında özellikle yabancı konuklara Türk tarihi ve kimliğini eğlenceli bir ortamda sunmak istiyoruz. Sanatın en doğal, en muhteşem ve en eğlenceli sloganıyla gelecek yıl 7'nci kez düzenlenecek Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'ni böylesine ilginç bir temayla unutulmaz bir görsel şova çevirmek istiyoruz" diye konuştu.