Bir televizyon kanalında yayınlanan dizideki gibi kulağının kesildiğini belirten Bozkurt, "Daha önce alışverişim olan kişiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle beni kaçırıp, 'Derin devletin adamıyız' diyerek kulağımı kesti ve 24 saat boyunca bana işkence yaptılar. Boş senet imzalayınca da serbest bırakılar" dedi. Sarıgöl'de jandarma tarafından yakalanıp daha sonra serbest kalan A.C. ile ağabeyi M.C. ise Bozkurt tarafından 12 bin 500 lira dolandırıldıklarını kimseye işkence yapmadıklarını ve yalnızca paralarını almak istediklerini söyledi. Bu arada, Bozkurt'un 12 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Olay, Sarıgöl İlçesi'nde geçen perşembe günü meydana geldi. Denizli'nin Bağbaşı Mahallesi'nde dayısı 55 yaşındaki İsmail Sağırdak ile oturan Kemal Bozkurt, Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde yaşayan bir yakınının, 'Ucuza canlı hayvan satılıyor hemen gel' diye telefon etmesi üzerine ilçeye gitti. Kasaplık ve canlı hayvan alım satımı yapan Bozkurt, daha önce de canlı hayvan aldığı ilçeye gidip bir dinlenme tesisinde alışveriş yapacağı kişiyi beklemeye başladı. İddiaya göre bir süre sonra 7 kişilik grup dinlenme tesisine gelip Bozkurt'a saldırdı. Dayısını cep telefonuyla arayıp yardım isteyen Bozkurt, iddiaya göre bu kişiler tarafından zorla otomobile bindirilip kaçırıldı.

'İŞKENCE YAPIP ZORLA SENET İMZALATTILAR'

Bağ evine götürülüp burada işkence gördüğünü öne süren Kemal Bozkurt yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Daha önce Ahmet adlı bir kişiden canlı hayvan satın almıştım. Parasını da Ahmet'e iletmesi için bir başka kişiye verdim. Ancak o kişi vermeyip ortadan kaybolmuş. Ben bir kez daha Sarıgöl'e gittiğimde beni kaçırdılar. Bir otomobile bindirip başıma çuval geçirdiler ve bağ evine götürdüler. Burada beni zincirle bağlayıp 24 saat işkence yaptılar. Vücudumun çeşitli yerlerinde bıçak izi var, ayrıca sağ kulağımın bir kısmını kestiler. Benden 20 bin lira istediler ve bunun karşılığında boş senet imzalattılar. Senedi imzalayınca da Denizli'ye kadar getirdiler. Bir taksiye bindirip evime gönderdiler."

KORKTUĞU İÇİN HASTANEYE GİTMEMİŞ

Yaşadıklarını dayısına anlatan Bozkurt, korktuğu için bir süre hastaneye gitmediğini, onun yönlendirmesiyle gidip rapor aldığını söyledi. Sarıgöl İlçesi'nde polis ve jandarmaya başvurduğunu, ancak dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle kendisinin ifadesinin alındığını öne süren Bozkurt, "Savcılığa gitmeden önce jandarmadan aradılar. Önce karakola gitmem gerektiği söylendi. Gittiğimde beni kaçıran kişiler de oradaydı. Beni dolandırıcılıkla suçlayıp ifademi aldılar" dedi.

Dayı İsmail Sağırdak, "Kulak kesme cezası mı olur? Kurtlar Vadisi'ne özenip, ordaki Zaza karakterinin yaptığı gibi yeğenimin kulağını kesmişler. Yeğenim hırsızlık bile yapmış olsa böyle bir cezayı kimse veremez. Burası hukuk devleti. Olayın peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

DOLANDIRICILIKTAN KAYDI VE ARANMASI ÇIKTI

Kendisini kaçıran kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunmak üzere jandarmaya başvuran Kemal Bozkurt'un daha önce de 12 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydının bulunduğu, ayrıca iki dolandırıcılık suçundan da hakkında yakalama kararı olduğu ortaya çıktı. Yakalama kararı nedeniyle ifadesi alınıp adliyeye sevk edilen Kemal Bozkurt serbest bırakılırken, şikayet üzerine çalışma başlatan jandarma 37 yaşındaki A.C. ile 48 yaşındaki ağabeyi M.C.'yi gözaltına aldı.

DOLANDIRILDIKLARINI İDDİA ETTİLER

Jandarma tarafından ifadelerine başvurulan iki kardeş, ilçede büfe işletmeciliği yaptıklarını, bir yakını aracılığıyla tanıştıkları Kemal Bozkurt'un, kendilerinden 12 bin 500 lira alıp ortadan kaybolduğunu ileri sürdü. Beraber bağ evine gittiklerini ancak kimseyi kaçırmadıklarını söyleyen iki kardeşten A.C. ifadesinde şunları kaydetti:

"Biz kimseye işkence yapmadık. Kemal Bozkurt, bir yakınından miras kaldığını, miras içinde tedavülden kalkan para olduğunu, o paraları Merkez Bankası'na verip değiştirdikten sonra da bizden aldığı borcu fazlasıyla ödeyeceğini söyledi. Ancak parayı aldıktan sonra kayıplara karıştı. Biz de paramızı geri almak istedik. Dolandırıldığımız için de şikayetçi olduk." 

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki kardeş, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



FI,RÇ,VS(AÖ/COŞ)



------------

A.C. (Ahmet Cinkılıç)

M.C. (Mustafa Cinkılıç)