30 Mart'ta gerçekleştirilecek yürüyüş için feribotla Beyrut'a gidecek olan Endonezya, Filipinler, Hindistan, Pakistan, Tacikistan, Afganistan, İran, Azerbaycan, Irak, Bahreyn, Türkiye, Lübnan ve Suriye'den gelen 130 kişilik grup, ilçeye bağlı Taşucu Beldesi'nde buluştu.

Grup adına konuşan İranlı Şair Nasır Feyiz, Taşucu'ndan deniz yolu ile Beyrut'a, oradan da karayolu ile İsrail sınırına gidip, Filistin topraklarında devam eden İsrail işgali ve zulmünü protesto edeceklerini söyledi. Kudüs'e Küresel Yürüyüş'ün ilkinin geçen yıl yapıldığını hatırlatan Nasır Feyiz, dünyanın değişik ülkelerinden 2 milyon kişinin bu etkinliğe katılmasının beklendiğini kaydetti.

30 Mart'ın 'Toprak Günü' olduğunu, bu tarihte gerçekleşecek buluşmada Gazze Şehitleri'nin de anılacağını ifade eden Feyiz, geçen yılki yürüyüşte bir çok kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, ne pahasına olursa olsun bu yılda düzenlenecek yürüyüşe katılacaklarını bildirdi.

Filistin halkının haklı davasına destek için yola çıktıklarını kaydeden Feyiz, bu etkinliğin artık her yıl geleneksel hale getirileceğini vurgulayıp, "İsrail zalimdir. Bizler mazlum Filistin halkının yanında olacağız. Bu mesele sadece Filistin'in değil, dünyanın meselesidir. Biz orada İsrail'e zulüm bitmeli, mazlumlar yalnız değil' diyeceğiz" dedi.