Şehit Aileleri Lokali'nde düzenlenen etkinliğe Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, şehit aileleri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız, "Burada, benim kahraman Mehmedime kurşun sıkan hainleri kucaklayanlara inat, şehit analarıyla kucaklaşmaya geldik. Adana'dan 'Kucaklaşma öyle değil böyle olur' demeye geldik. Sütünü yiğit askerlerimize, gazilerimize ve şehitlerimize veren analara, gecenin ayazında 'Önce Vatan' diyerek, sınırlarımızda düşmana korku salan Mehmetçiklerimize helal olsun demeye geldik" dedi.

Konuşmasında şehit annelerine seslenen Karyaldız, şöyle devam etti:

"Sizler Cumhuriyetimizin kılcal damarlarısınız, hepinizin ellerinden hürmetle öpüyorum. Sizden aldığımız güçle, yarının çağdaş Türkiye'si adına sert adımlarla yürüyeceğimizi vurgulamak istiyorum. Çünkü Atatürk de Anadolu'nun dağlarını, tekerleklerine çuval doldurduğu kırık dökük otomobillerle aşarken Gençlik Marşı'nı söylemiş. Karadeniz'e inerken de, Bandırma Vapuru'nda bu marşı söylemiş. Şimdi hep birlikte söylüyoruz."

Karyaldız konuşmasının sonunda, göğsünden çıkardığı asker künyesini gösterdi. Karyaldız, "Bir Mehmetçik orduya, annesi dünyaya bedel. Bu vatan için boynumuza künye takmaya hazırız Paşam" diye konuştu.

Akşam yemeğinin ardından Cumhuriyet'in 89'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptırılan ay-yıldızlı yaş pasta Vali Coş ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Şehit ailelerine verdiği destek için protokol üyelerine plaket de verildi. Gecenin sonunda, etkinliği düzenleyenler ve kent yöneticileri şehit aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.