Tekyol Köyü sakinleri, 22 yıldır faaliyet gösteren taş ocağını dinamit patlatarak evlerine zarar verdiğini öne sürerek şantiyeye geldi. Taş ocağındaki iş makinaları ile konteynerlere zarar veren köylülerin çalışanları da dövdüğü ileri sürüldü. Taş ocağı sahibi Şükrü Yazıcıoğlu, yaklaşık 100 kişinin taş, sopa ve demirle çalışanlara saldırdığını iddia etti. Şükrü Yazıcıoğlu, şu iddialarda bulundu:

"Yıllardır bu taş ocağını çalıştırıyoruz. Geçen yıla kadar hiçbir sorunumuz yoktu. Burada bir taşocağı daha açılmak istendi. Ama köylüler izin vermedi. Daha sonra bizim ocağımızı da kapatmak istediler. Dinamit patlatarak evlerine zarar verdiğimizi söylüyorlar. Uzmanlar gelip inceleme yapsın. Zararımız varsa bunu karşılamaya hazırız. Artık can güvenliğimiz yok. Köylülerin tahrik edildiğini düşünüyoruz. Zararımız 1 milyon liranın üzerinde. Çalışanlarımızdan 6'sı ağır yaralandı." 

Jandarma, şantiyeye yönelik saldırı olayı üzerine bazı köylüleri gözaltına alırken, soruşturmayı sürdürüyor. Tekyol köylüleri, patlatılan dinamitlerden dolayı evlerde hasar olduğunu belirterek, köye zarar veren taş ocağının faaliyetine son vermesini istedi.



MA(KS/İD)