Olay, geçen yıl aralık ayında merkez Meram İlçesi Öğretmenevleri Mahallesi Larende Caddesi'nde meydana geldi. Hacı Macartay, B.B. (16) ve E.Ö. (17), yanlarında bulunan ve adı açıklanmayan kız arkadaşlarıyla yürüdükleri sırada iddiaya göre, kızlar karşıdan gelen Sıtkı Bayrak ve S.Y. (16),'ye alaylı bir şekilde güldü. Kızlar ile Sıtkı Bayrak ve S.Y. arasında tartışma çıktı. Tartışmaya kızların yanında bulunan Hacı Macartay, B.B. ve E.Ö. de katıldı.

İddiaya göre karşı grubun bıçakla saldırmak istemesi üzerine, Sıktı Bayrak yanında bulunan ruhsatsız tabancasıyla ateş açtı. Açılan ateşle vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan ve durumu ağır olan Hacı Macartay, ambulansla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne, B.B. Konya Numune Hastanesi'ne, E.Ö. de özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Hacı Macartay, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Olay yerinden bir taksiye binerek kaçan Sıtkı Bayrak ise iki gün sonra merkez Selçuklu İlçesi'nde bir internet kafede polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Sıtkı Bayrak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

''TABANCAMIN GERÇEK OLDUĞUNU ONLARA SÖYLEDİM''

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme ve yaralama' suçundan tutuklu olarak yargılanan Sıtkı Bayrak, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan Sıtkı Bayrak, "Bıçakla üzerime gelmeye başladılar. Ben de tabancamı çıkardım havaya iki el ateş ettim. Hacı Macartay, yanındaki kızlara dönüp korkmayın o silah kuru sıkı bunu öldürün diyerek üzerime gelmeye başladı. Tabancamın gerçek olduğunu onlara söyledim, sonra yere doğru ateş ettim, kötü bir niyetim yoktu. Çok pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, Sıtkı Bayrak'a, 'kasten adam öldürme' suçundan 25 yıl, iki kişiyi yaralamaktan da 2 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verdi.



HD(İA/AAA)