Olay 23 Ocak 2012 günü merkez Yakutiye İlçesi Sanayi semtindeki Çağlayan Mahallesi, Endüstri Caddesi'nde meydana geldi. Oto tamircisinde kaportacı olarak çalışan evli 2 çocuk babası Erdal Topci ile fırında çalışan Ferhat Çirti 2 yıl önce 'köpek' yüzünden kavga etti. Çıkan tartışmada Erdal Topci, Ferhat Çirti'yi bıçakla yaraladı.

Bu olay nedeniyle aralarında husumet oluşan Ferhat Çirti, olay günü akşamı karşılaştığı Erdal Topci'yi marketten aldığı bıçakla ağır yaralayarak kaçtı. Topçi, kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Polis, olay yerinde bulunan esnafla yaptığı görüşme ve MOBESE kameraları kayıtlarından Ferhat Çirti'nin kimliğini belirledi. Özel harekat polislerinin katılımıyla operasyon yapıldığını duyan Ferhat Çirti, emniyete giderek teslim oldu.

'KÜFÜR ETTİ, BOĞAZIMI SIKTI'

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ferhat Çirti Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"2 yıl önce köpek yüzünden çıkan kavgada Erdal Topci beni bıçakla yaraladı. Olay günü tatlı almak için markete gittim. Markette tezgah üzerinde bulunan ve peynir kesmek için kullanılan 20 santimlik bıçağı alarak montumun kol kısmına sakladım. Marketçi görünce 'Bıçağı ne yapacaksın' diye kızdı. Ben de kendisine 'ayakkabı bağcıklarımı keseceğimi' söyledim. Sonra dışarıya çıktım bir süre bekledikten sonra Erdal ile karşılaştık. Erdal bana 'Sen hala ölmedin mi o..... çocuğu, ananı s.....' diye küfür etti. Yanıma gelerek boğazımı tuttu. Bir süre arbede yaşadık. Kolumda gizlediğim bıçağı rastgele salladım. Erdal yere düştü. Sonra olay yerinden kaçtım. Olayın ilk olduğu günün akşamı geceyi bir inşaatta geçirdim. Daha sonra, Şükrü Paşa Camisine giderek öğlene kadar kaldım. Sabah da teslim olmak için minibüse binerek emniyete gittim. Pişmanım."

Kasten adam öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Ferhat Çirti, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde dün karar duruşmasına çıktı. Cinayetten önce Facebook üzerinden Erdal Topci'nin kendisini tehdit ettiğini savunan Ferhat Çirti, "Erdal peşimden koştu. Kendimi savunmak için bıçağı salladım. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, Ferhat Çirti'yi TCK'nın 81'inci maddesi uyarınca ömürboyu hapis cezasına mahkum etti.



HP(KS/COŞ)