Çankaya ve Keçiören ilçelerindeki ev ve işyerlerinden hırsızlık olaylarının artması üzerine polis çalışma başlattı. Polis, yaklaşık 2 ay boyunca, varlığını belirlediği genç kızlardan oluşan çeteyi teknik takibe aldı. Yaşları 16 ila 24 arasında değişen 10 kız, ev ve işyerlerine girerken tespit edildi. Polisler de takip altındaki çete üyelerinin her hareketini kamera kaydına aldı.

ŞEHİRLERARASI HIRSIZLIK TURU

Polisin takip ettiği hırsızlar, midibüs ile geldikleri başkentte 3- 4 kişilik gruplar halinde çeşitli semtlere dağılıp, önce hırsızlık yapacakları ev ve işyerlerini belirledi. Daha sonra harekete geçen kadın hırsızlar, tokayla kilitli olmayan kapıları kolaylıkla açıp, evdeki değerli eşyaları çaldıktan sonra buluşma adreslerinde, kendilerini bırakan midibüsü beklemeye geçti. Şüphelilerin bindiği midibüs, ardından herkesi bıraktığı yerden alarak kentti terk etti.

POLİS TAKİPTE

Çete elemanlarını tekrar geldikleri şehir girişinde takibe alan polis ekipleri de onların her hareketini saniye saniye kayda almaya devam etti. Ardından şüphelileri taşıyan midibüsü kent çıkışında durduran polis ekipleri, T.A. (22), M.A. (19), Z.İ. (23), Ç.K. (16), D.A. (25), B.K. (22), G.A. (24), E.T. (21), Ü.A. (19) ve Z.K.'yı (18) gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinden 150 bin TL değerinde ziynet eşyası ve para çıktı.

MİDESİNDE KÜPE

Polisin baskınını gören şüphelilerden B.K. ise çaldığı pırlanta küpeleri ağzına atıp yuttu. Bunu fark eden polis ekipleri, B.K.’yı hastaneye götürerek röntgenini çektirdiğinde, midesindeki küpeler fark edildi. Polis ekipleri, genç kızın yuttuğu küpeleri almak için de hastanede saatlerce beklemek durumunda kaldı.

Emniyet'teki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerin 10'u da tutuklanarak cezaevine gönderildi.