Olay, merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi 78155 Sokak'taki Özer Apartmanı'nda meydana geldi. Eren Pirinçoğlu, 3 gün önce, eşi 38 yaşındaki Ebru Pirinçoğlu ile henüz belirlenemeyen bir nedenden tartıştı. Tartışmanın ardından Ebru Pirinçoğlu, ilköğretim öğrencisi kızını da alıp, annesinin evine gitti. Eşinin evi terk etmesini kabullenemediği içini bunalıma giren Eren Pirinçoğlu, mutfak tüpünü banyaya götürdü. Burada tüpün gazını açan Pirinçoğlu, hortumu ağzına sokup, kızının yastığına sarılarak küvete uzandı. Eren Pirinçoğlu, zehirli gazı soluyarak yaşamına son verdi.

Telefondan aradığı oğluna ulaşamayan Şerife Pirinçoğlu, eve gelip, zile defalarca basmasına rağmen kapıyı açan olmayınca çilingir çağırdı. Çilingirin kapıyı açmasıyla birlikte evden ağır gaz kokusu gelince, Şerife Pirinçoğlu, itfaiye ve 112 Acil Servis'i arayıp, yardım istedi. Eve giren itfaiye ekipleri, banyoda Eren Pirinçoğlu'nun çürümeye yüz tutmuş cesediyle karşılaştı. Kızının yastığına sarılmış haldeki Eren Pirinçoğlu'nun yanında intihar mektubu bulundu.

Mektupta, "Ya çöz, ya böl! Her şey insanlar için. Ebru ölümümün seninle ilgisi yok. Her şeyi ben planladım. Ben yaptım. Ben başlattım. Ben bitiriyorum. Kızım, herkes bir gün ölecek. Bol bol kitap oku. İnşallah bir gün üniversiteli olursun. Sizleri çok seviyorum" yazdığı görüldü.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Pirinçoğlu'nun cesedi Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



CK(BY/CK)