Antalya Expo Center'de dün başlayan ve 14 Haziran'a kadar devam edecek Dosso Dossi Fashion Show kapsamında bugün düzenlenen defilede ABD'nin iki yıl önce gerçekleştirdiği en büyük casusluk operasyonlarından birinde yakalanan 'Kızıl Ajan' lakaplı Rus Anna Chapman ve Victoria’s Secret'in ünlü modellerinden Erin Heatherton podyuma çıktı.

Işık oyunları ve mehteran takımı gösterisiyle başlayan defilede etkinliğe katılan tekstil firmalarının 2012 - 2013 sonbahar kış kreasyonu sergilendi. Siyah renklerin hakim olduğu ve aksesuar olarak şapkanın bolca kullanıldığı defilede Victoria’s Secret mankeni Heatherton 3 kıyafet tanıttı. Üç ayrı hazır giyim firmanının elbiselerini taşıyan Erin Heatherton'un tercihi siyah renk oldu. Heatherton'un podyumda son taşıdığı siyah mini elsibe izleyicilerden alkış aldı.

ABD'de Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) adına casusluk yaptığı iddiasıyla 2010 yılında 9 kişiyle birlikte tutuklanan, ardından ABD ve Rusya arasında yapılan takasla ülkesine dönebilen 'Kızı Ajan' lakaplı Chapman ise defilede lakabına uygun bir şekilde kızılı andıran kırmızının ve siyahın hakim olduğu bir gece elbesisini taşıdı. Rus Champman'a podyumda siyah gözlükleri ve siyah takım elbilesiyle iki erkek model eşlik etti. Toplam 20 mankenin görev yaptığı defile bir saat sürdü.

Defileyi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ile eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de izledi.

'MANKEN DEĞİLİM, BAĞIŞ TOPLUYORUM'

Defilenin ardından Dosso Dossi CEO'su Hikmet Eraslan'la birlikte düzenlenen basın toplantısına katılan Anna Chapman, 10 yıl önce Antalya'ya geldiğini belirterek, "Benim vatandaşlarım gibi ben de Antalya'yı çok seviyorum" dedi. 'Kızıl Ajan' olarak anılmanın kendisini rahatsız etmediğini, biraz alıştığını ve artık irdelemediğini belirten Chapman, Türkiye'de katıldığı ilk organizasyondan elde ettiği geliri Moskova'daki evsiz çocuklara hizet veren 'Gülümseme Hakkı Vakfı'na bağışladığını söyledi.

Anna Chapman, sinema projesi olup olmadığına yönelik bir soruya "Manken değilim, bir sinema sanatçısı da değilim. Elimden geldiğince bir vakıf için bağış toplamaya, onun tanıtımını yapmaya çalışıyorum" diye karşılık verdi.

Basın toplantısında Victoria's Secret meleği Erin Heatherton ise Dosso Dossi defilesinin, Victoria defilesini aratmadığını söyledi ve Türk mankenlerinin sempatik, sevimli ve cana yakın kişiler olduğunu söyledi.

DOSSO DOSSİ NEDİR?

Moda sektöründe ticaret ortaklığı olarak başlayan Dosso Dossi, ilk fuar yılı 2005'te yurtdışından 45 profesyonel alıcı ve Türkiye'den 11 hazır giyim firmasının biraya getirilmesiyle başladı. Bugün, ağırlıklı olarak Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbeycan ve Ermenistan'dan gelen 5 binin üzerinde alıcı ve 70'den fazla bayan hazır giyim markasını biraraya getiren Dosso Dossi, uyguladığı ticaret modelinin adına 'Business Holiday' yani 'İş Tatili' adını veriyor. Sisteme dahil olmak için minimum 15 bin dolar alım garantisi karşılığında alıcılar, Antalya'da düzenlenen ve 1 hafta süren moda fuarına aileleriyle birlikte 5 yıldızlı otelde bir haftalık tam pansiyon tatil yapma olanağı sunuluyor.



EB(SU/SS)