ABD'de 2010 yılında ortaya çıkartılan Rus casusluk şebekesinin üyelerinden 30 yaşındaki Anna Chapman, yarın yapılacak 'Dosso Dossi Fashion Show' defilesinde podyuma çıkmak üzere dün Antalya'ya geldi. Chapman'ı konaklayacağı Mardan Palace Otel'de Genel Müdür Cumhur Özen ve Dossi Dossi Genel Müdürü Oktay Üvez çiçeklerle karşıladı. Türkiye'de ilk defa bir organizasyona katılacak olan Anna Chapman, Türkiye'de ve Antalya'da olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Chapman, konaklayacağı Mardan Palace Otel'i büyüleyici bulduğunu ifade etti.

PARAYI EVSİZ ÇOCUKLARA BAĞIŞLADI

Chapman, Antalya'da özel bir kostümle katılacağı defileden alacağı ücreti Moskova'daki evsiz çocuklar derneğine bağışlayacak. Yarın saat 15.00'te Antalya Expo Center'da, Victoria's Secret mankenlerinden Erin Heatherton ile birlikte dünyaca ünlü birçok mankenin podyuma çıkacağı defileden alacağı parayı açıklamayan Anna Chapman, ücretin Moskova'da evsiz çocuklara yardım amacıyla faaliyet gösteren 'Gülümseme Hakkı Vakfı' hesabına direkt yatırılmasını istediğini söyledi.

TAKASLA DÖNEBİLDİ

Anna Chapman, 27 Haziran 2010'da ABD'de Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) adına casusluk yaptığı iddiasıyla 9 kişiyle birlikte tutuklandı. Casusluk şebekesinin üyesi olduğu belirtilen 'Kızıl Ajan' lakaplı Chapman, ABD ve Rusya arasında yapılan takasla ülkesine dönebildi. Bir dönem İstanbul'da da yaşadığı belirlenen Anna Chapman'ın Ortaköy, Sultanahmet ve Boğaziçi'nde birçok fotoğrafı olduğu saptanmış, ancak Chapman'ın ne amaçla İstanbul'a geldiği netlik kazanmamıştı.

Defilede podyuma çıkacak dünyaca ünlü Victoria's Secret mankenlerinden Erin Heatherton da bugün öğleden sonra Antalya'ya gelecek.



İL(SU/CK)