Merkez Seyhan İlçesi Barbaros Mahallesi'nde bir konfersiyon atölyesinde işçi olarak çalışan Ramazan Aydın, aynı işyerindeki A.G. adlı kıza aşık olduğunu arkadaşlarına söyledi. Aynı kıza ilgi duyan İbrahim Güneş, durumu öğrenince, iki genç arasında kavga çıktı. Atölyede birbirine giren iki genci, işyeri arkadaşları ayırdı. Kavgadan sonra 2 haftalık izne ayrılan İbrahim Güneş, geçen pazartesi günü yanına arkadaşları Metin Önen, Hikmet Tepedelen, Nurettin Özdemir, Ümit Körkuyu ile 18 yaşından küçük olan İ.S., T.Ö. ve N.Z.'yi alarak atölyenin önüne gitti.

Fazla mesai yapan Ramazan Aydın'ın saat 20.30 sıralarında işten ayrıldığını gören İbrahim Güneş ile arkadaşları, gencin yolunu kesti. 8 kişi sözlü tartışmanın ardından Ramazan Aydın'ı tekme ve tokatlarla dövdü. Ramazan Aydın, aldığı darbelerle yere düşerken, Ümit Körkuyu da yanlarında getirdikleri zırh olarak adlandırılan döner bıçağıyla göğsüne vurdu. Ramazan Aydın ağır yaralanırken, saldırganlar ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ramazan Aydın, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olaya karışanları yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Bürosu ekipleri İbrahim Güneş, Metin Önen, Hikmet Tepedelen, Nurettin Özdemir, Ümit Körkuyu, İ.S., T.Ö. ve N.Z.'yi yakaladı. Gözaltına alınan zanlılardan 18 yaşından küçük olan İ.S., T.Ö. ve N.Z. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İbrahim Güneş, Metin Önen, Hikmet Tepedelen, Nurettin Özdemir, Ümit Korkuyu ise Cinayet Bürosu'nda sorgulandı. Şüpheliler, ifadelerinde bıçağı Ümit Körkuyu'nun sapladığını öne sürdü. Sorgusu tamamlanıp, nöbetçi mahkemeye çıkartılan İbrahim Güneş ile Ümit Körkuyu tutuklandı. Diğer 6 zanlı da akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.