Velilerinin de desteklediği proje kapsamında öğretmenleri Funda Yel önderliğinde bu alanda kitap hasreti çeken ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki Çaysimav İlköğretim Okulu’na giden öğrenciler teslim ettikleri birbirinden hikaye kitapları ile arkadaşlarını sevindirirken paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Okul öncesi öğretmeni Funda Yel, Kütahya ve ilçeleri arasında bu projeyi ilk kez kendilerinin başlattığını söyledi. Ellerinde yeterli hikaye kitabı bulunmayan miniklere kitap sevgisini aşılamayı, kitabın önemini içselleştirmeyi, paylaşım duygusunu kazanmalarını ve topluma örnek olmalarını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Yel, bunda başarılı olduklarını söyledi. Proje öncesi sınıfındaki öğrencilerin velileri ile bir araya geldiğini bildiren öğretmen Funda Yel, şöyle dedi:

"Velilerimiz hikaye kitabı konusunda bize sonsuz destek sözü verdi. Onlardan aldığımız güç ile piyasadan temin ettiğimiz hikaye kitaplarını önceden tespit ettiğimiz Çaysimav İlköğretim Okulu'na götürerek anasınıfı öğrencilerine öğretmenleri Nurçin Bayraktutar öncülüğünde teslim ettik. Miniklerin sevinci hem bizleri hem de öğrencilerimizi çok mutlu etti."

Çaysimav İlköğretim Okulu anasınıfı öğretmeni Nurçin Bayraktutar da, proje kapsamında kendilerine hikaye kitabı desteği sağlayan Gülizar Eren İlköğretim Okulu öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti. Bayraktutar, "Hikaye kitabını alan minikler arkadaşlarına teşekkürü onlara sarılıp öperek gösterdi. Çok mutlu olduk. Düne kadar kitabı olmayan öğrencilerimin bugün hikaye kitabına sahip olması hepimizi duygulandırdı" diye konuştu.

'Kitapsızım' projesine maddi destek sağlayan Simav Gülizar Eren İlköğretim Okulu velilerinden Selma Küden, "Projeye destek olmak bizi de çok duygulandırdı. Yardımı severek yaptık” dedi. Veli Ülkü Şentürk de, "Çaysimavlı miniklerin şimdi hem hikaye kitapları oldu, hem de minik arkadaşları. Onlar da bizim çocuklarımız gibi hayatı, paylaşma duygusunu okuyacakları hikaye kitaplarından daha iyi anlayacaklar. Projeye destek vermekten çok mutluyum" dedi.



MY(İÖ/İD)