Temel atma törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Shahbaz Sherif, Kimse Yok Mu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Öztürk, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve kurum amirleri katıldı. Van il merkezi Kalecik bölgesinde inşa edilecek olan eğitim kompleksi ve sosyal tesislerinde idari ofisler, okuma salonları, öğrenci yurdu ve lojistik birimleri yer alacak. Önümüzdeki yıl tamamlanması hedeflenen tesis 1 milyon dolara mal olacak.

VAN DEPREMİNİN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSETTİK

Bugün sevinç ve acıyı birlikte yaşadığını söyleyen Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammad Shahbaz Sherif, gelirken yolda yıkılan binalar gördüğünü ve çok üzüldüğünü söyledi. Sherif, "Ama binlerce ailenin yaşayacağı çok güzel yeni daireler de gördüm. Ve bu yüzden mutluyum. Pakistan bakanları yöneticileri ile bir araya gelerek yaptığımız toplantıda, 1 milyon dolarlık bir yardım yapılması kararını aldık. Ve 1 milyon dolarlık yardımın 750 bin dolarlık ilk çekini buraya getirdik. Her ne kadar verilen ve alınan meblağların tutarı önem arz etmese de ben bir kez daha üzerine basmak istiyorum. 2005 yılında yaşadığımız depremde ve sel felaketinde bize hem maddi hem de manevi yardım yapan ilk ülke Türkiye’ydi. Önemli olan Pakistan'ın Türkiye olan sevgisidir. Türkiye'nin bu paraya da ihtiyacı yoktur. Ama önemli olan bu gibi üzücü günlerde yan yana olmaktır,"

750 BİN DOLARLIK ÇEKİ VERDİ

Shahbaz Sherif konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte, 'Yaşasın Pakistan-Türkiye dostluğu' şeklinde konuşurken, Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Öztürk'e 750 bin dolarlık çeki verdi. Öztürk de Sherif'e katkılar nedeniyle bir plaket verdi. Daha sonra ise Kimse Yok Mu Van Eğitim Kompleksi ve Sosyal Tesislerin temelleri atıldı.

AK PARTİLİ VEKİLİN KÖYÜNDE YARDIM PAKETİ DAĞITTI

Temel atma törenin ardından Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Muhammed Shahbaz Sherif ve Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ün köyü olan Pirgarip köyüne gitti. Köy girişinde Türkçe ve İngilizce 'Hoş Geldin Başbakan' yazılı afiş dikkat çekti. Köy meydanında toplanan kalabalık uzun kuyruklar oluşturarak Başbakan Muhammed Shahbaz Sherif ile tokalaştı. Halk oyunu gösterilerini izleyen Başbakan Sherif, daha sonra kendisi için verilen yemeğe katıldı. Yemeğin ardından Başbakan Sherif, beraberinde getirdiği gıda paketlerini köylülere dağıttı. Dağıtılan gıda paketlerinin üzerindeki Başbakan Muhammed Shahbaz Sherif’in fotoğrafının bulunması dikkat çekti.



MÇ(FE/COŞ)