Olay, 2010 yılının Temmuz ayında Şükrü Karaduman Caddesi'nde meydana geldi. Yakınlarının kına gecesine giden Şükran Çanka, eğlendikten sonra evine gitmek için yola çıktı. Oturduğu apartamın önüne geldiğinde, biranda, tasmasından tutan kişinin elinden kurtulan rotweiller cinsi köpek, Çanka’ya saldırdı. Şükran Çanka, kendisini kolundan ısıran ve yere yatıran 'Keş' adlı köpeğe sopalarla müdahale eden çevredekiler tarafından güçlükle kurtarıldı. Çanka’nın kanlar içerisindeki koluna yapılan müdahalede köpeğin et parçası koparttığı da ortaya çıktı.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki uzun süren tedavisinin ardından taburcu edilen Çanka, köpeğin sahiplerinden şikayetçi oldu.

EMANET BIRAKILAN AĞABEYE DAVA AÇILDI

Polisin araştırmasında köpeğin sahibi bulunarak gözaltına alındı. Karakola götürülen İrfan Sarıhatun, evinin bahçesinde iki köpek beslediğini bunların asıl sahibinin, cezaevine giren kardeşi olduğunu, kendisinin emaneten bakımlarını yaptığını dile getirdi. İfadesinin ardından serbest bırakılan İrfan Sarıhatun hakkında, köpeklere emaneten baktığını söylemesine rağmen, 'bakım sorumluluklarını yerine getirmediği' gerekçesiyle ve 'taksirle yaralama' suçundan dava açıldı.

CEZA ALDI

İzmir 22'nci Sulh Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava sonrasında, İrfan Sarıhatun, 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak Sarıhatun hakkındaki hapis cezası, duruşmalardaki iyi hali ve sabıkasız olması gözönüne alınarak ertelendi. Şükran Çanka’nın Avukatı Filiz Erusta, köpek saldırısının ardından bakımı üstlenen kişinin, başlatılan soruşturmayla ceza almasının, ertelenmesine rağmen örnek nitelikte olduğunu dile getirdi. 10 bin lira tazminat talebiyle açtıkları davanın ise devam ettiğini söyledi.

TAZMİNAT DAVASI DEVAM EDİYOR

Köpek saldırısının ardından evlere temizlik işine gidemediği için ekonomik kriz yaşadığını söyleyen Şükran Çanka, “Köpek birden üzerime atlayıp beni yaraladı. Sonrasında hukuk mücadelesi başlattık. Bundan da başarılı olduk. En azından köpeğin bakımını yapan kişi ceza aldı. Şimdi de tazminat davamız devam ediyor. Onu da kazanmayı bekliyorum çünkü kolumdan dolayı artık çalışamıyorum ve bu nedenle de maddi zorluk yaşıyorum” dedi.

Cezaevine giren kardeşinin köpeklerin bakımını üstlendiğini söyleyen İrfan Sarıhatun ise "Ben köpeklerin yanında değildim. Benden habersiz alıp dolaştırıldığı sırada saldırı gerçekleşmiş ama yine de ben suçlu bulundum. Olaydan önce de dikkatliydim ama bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım" dedi.



TY(İÖ/SS)